Nyheter

De hyr ut maskinerna du inte har hemma

Nyheter Ska du måla vindskivorna, slipa golvet eller borra ett hål och saknar utrustning för att genomföra det? Då finns G Rent som fixar det mesta.

För drygt ett år sedan byggde företaget nya lokaler på Krokvägen i Vaggeryd och där finns det mesta inom maskin- och verktygsväg att hyra.

G Rent, vem är ni och vad sysslar ni med?

– Vi hyr ut maskiner och verktyg till både privatkunder och företag. Vi har allt från småmaskiner som en borrmaskin till jättestora liftar och grävmaskiner. Det kan vara någon som ska borra ett hål med den lille borrmaskinen man har hemma och det är ju inte alltid som det fungerar jättebra. Då kommer man hit och hyr en ”redig maskin” av oss och kommer tillbaks och säger: ”herregud vad lätt det gick”. Har man riktiga grejer så går det lättare och vi har proffsgrejer att hyra ut. Här finns listpistoler, gersågar, golvslipar, ja vi har allt. Det händer i bland att det kommer mer udda förfrågningar, då har vi ett samarbete med Skanska och kan lösa det mesta. Vi har inte gått bet så där väldigt många gånger. Vi säljer också dunkar med bensin och olika borr med mera. Släpkärra har vi som man kan hyra till fördelaktigt pris, berättar Peter Nordquist som är en av två som jobbar på G Rent i Vaggeryd. Den andre anställde heter Emil Hedman.

– Jag tror att många som åker förbi tror att vi bara finns för företag men vi finns för alla, fortsätter Peter.

Emil Hedman och Peter Nordquist med några av verktygen som hyrs ut.

Finns G Rent på fler ställen än i Vaggeryd?

– Ja, vi finns i Vaggeryd, Värnamo, Anderstorp och Ljungby, så vi täcker upp en rätt bra del. Våra ägare finns i Anderstorp, de tog över efter V Rent som det hette tidigare för drygt tre år sedan. Anderstorp är den största av butikerna och där har de utöver uthyrning även försäljning av vattenskotrar, fyrhjulingar och mindre skogsmaskiner. Vi har en fyrhjuling här i butiken för att göra lite reklam, berättar Peter.

– Vi har byggt nytt och större här för drygt ett år sedan och det har varit ett lyft. Här är det mer ändamålsenligt med tvätthall så vi kan ta in maskiner för att tvätta dem och det finns oljeavskiljare och det är jättebra. Byggnaden är på 450 kvadratmeter och vi har en stor och rymlig tomt där man till och med kan vända runt med en lastbil. Tidigare låg vi på Ödestuguvägen där vi hyrde lokal. När vi fick nya ägare för tre år sedan tyckte de att vi behövde nya, bättre lokaler.

– Vi har fått mycket beröm för att vi har bra service och att vi är snabba. Service är viktigt. Många privatkunder tycker att det är smidigt att de kan betala direkt med Swish. Kunderna här i Vaggeryd är goa och trevliga och många. Vi har bra byggare som ofta kommer hit.

Hur ser ni på framtiden?

– Framtiden ser ljus ut och vi hoppas på att det kan öka ännu mera framåt nu när vi syns bättre än tidigare. Sedan hoppas vi på att det börjar att byggas mer. Det ser ju ganska mörkt ut nu men vi hoppas att byggsvängen ökar igen, avslutar de båda herrarna.

Nya lokalen på Krokvägen i Vaggeryd.  [1/7]

Peter Nordquist och Emil Hedman bakom disken.  [2/7]

Här provas att liften fungerar som den ska.  [3/7]

Diverse verktyg finns i butiken.   [4/7]

  [5/7]

Välkommen in!  [6/7]

Släpkärran finns att hyras ut.  [7/7]

Taggar

Dela


2 reaktioner på De hyr ut maskinerna du inte har hemma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *