Nyheter

De tar tag i vår hälsa

Nyheter Nu öppnar inom kort ett kombinerat gym och crossfit vid lagerhotellet på Götaström, Skillingaryd, alldeles söder om Håkans Fastighetsservice... . 

Ett av barnen tycker att det är kul i den nya lokalen  [1/9]

I ringarna  [2/9]

Vältränade  [3/9]

En cykeltur...  [4/9]

Bra träning  [5/9]

Tobbe testar  [6/9]

Olika redskap  [7/9]

I ny lokal  [8/9]

Crossfit och gym i ett  [9/9]

De som satsar här är Jessica och Tobias Åström Ackevald som redan har en anläggning i Nässjö och nu blir det en liknande i norra delen av Skillingaryd.

Jessica och Tobias har sin verksamhet under namnet Croossfit Wgd.

Crossfit kan sägas vara ett styrke- och konditionsprogram som är baserat på ständigt varierade funktionella rörelser som utförs under hög intensitet. 

Det blir det dock inte bara crossfit utan även ett mer traditionellt gym.
– Vi vill hjälpa andra att må bättre, att orka med vardagen, säger Jessica och Tobbe.

De menar att med regelbunden träning på rätt sätt kan exempelvis en diabetiker jämna ut och minska blodsockerhalten. Den som har ryggproblem kan få hjälp. En dag i veckan ska det finnas en massör på plats för att även kunna jobba med rehabilitering.

Det är alltså i Götaström man ska öppna verksamheten men egentligen var det inte planerat så.

– Nej, vi hade gjort vår nya lokal på Odengatan i Vaggeryd nästan klar , säger Jessica och fortsätter ”Allt verkade bra men det blev nej från miljö- och byggnämnden när vi ansökte om ändrad användning av lokalen”.

Goda vänner hade hjälpt till att ställa lokalen i Vaggeryd i ordning. Sedan fick de komma tillbaka för att ta ned allt och flytta till Götaström.

Jessica och Tobbe är rörda över hur hjälpsamma många varit, inte minst Anders Gustavsson och Pernilla Carlsson.

Jessica har till vardags en 90-procentig tjänst som gymnastiklärare i Skillingaryd. Tobbe jobbar heltid som betongborrare. Fritiden består av det gemensamma intresset, hälsa och motion för sig själva och för andra. Båda har för övrigt crosstfitutbildning.
– Träna är vår passion, säger de glatt.

De har också fått flera i vänkretsen att bli instruktörer i den nya lokalen. Pernilla Karlsson, Maria Wenzel Ohlsson, Julia Wall, Frida Lundahl, Sara Waldmann och Elisabeth Skoglund är på plats när det är olika träningspass eller liknande.

Den 500 meter stora lokalen är nästan färdiginredd men det är ännu lite att göra innan man bjuder in intresserade att bli medlemmar i Crossfit Wgd.

Taggar

Dela


1 reaktion på De tar tag i vår hälsa

Det var vågat att öppna ett till gym i Skillingaryd när det inte är så länge sedan ett av de andra nästan gick i konkurs.
Hoppas det går bra för er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *