Nyheter

Debatt: S-kvinnor kräver krafttag för välfärden

Nyheter I en debattartikel vill Socialdemokraterna Annika Strandhäll och Azra Muranovic att krafttag tas för välfärden.

För varje dag som går blir den ekonomiska situationen desperat för allt fler hushåll och bland de värst drabbade är ensamstående mammor. En undersökning av organisationen Sveriges Makalösa Föräldrar visar att en allt större andel ensamstående lagar ofullständiga maträtter på grund av de stigande priserna och att barn till ensamstående är alltmer oroliga för sin familjs ekonomi.

Vad gör då regeringen och Ulf Kristersson för att stötta ensamstående och barnfamiljer genom krisen? Svaret är tyvärr ingenting. I en intervju om hushåll som kämpar med stigande priser säger Ulf Kristersson att ”det är bara att bita ihop”. Det är ett historiskt uttalande av en svensk statsminister. Var finns krisinsikten, åtgärderna, handlingskraften?
Socialdemokraterna har krävt att regeringen höjer barnbidraget, en viktig åtgärd som skulle göra stor skillnad för många familjer som desperat kämpar med ekonomin just nu. Vi S-kvinnor menar att riktade stöd måste sättas in till de mest ekonomiskt utsatta grupperna, inte minst ensamstående mammor. Vi ser därför att det krävs kraftigt höjt underhållsstöd och bostadsbidrag för att stötta ensamstående och deras barn. Det är träffsäkra åtgärder till de som behöver stödet bäst och som samtidigt har minimal inflationseffekt.

Den ekonomiska kris vi upplever just nu skakar om hela vårt samhälle. Frågan är vilket land vi kommer att vara när vi kommer ut på andra sidan. S-kvinnor kommer inte tyst se på när regeringen med Sverigedemokraterna låter kvinnor och barn ta smällen i den ekonomiska krisen. Vi kräver krafttag för att återuppbygga välfärden, höja de transfereringar som halkat efter och inte minst stötta de ensamstående mammor som just nu desperat försöker sätta mat på bordet till sig och sina barn.

Annika Strandhäll,
ordförande S-kvinnor
Azra Muranovic
ordförande S-kvinnor Jönköpings län

 

Taggar

Dela


3 reaktioner på Debatt: S-kvinnor kräver krafttag för välfärden

Strandhäll (S) utmärker sig enligt min uppfattning inom sitt parti genom ogenomtänkta uttalanden. Förfärande var hennes förslag om att ge kommuners centralorter en simhall som belöning för att kommunerna skulle köra över kommunperiferierna med vindkraftverk. Nu är hon lika illa ute igen. Nyckelmeningen är uttalandet från hennes partikamrat Farmanbar i dennes första TV-intervju efter att han blivit minister. Han totalvägrade sänkta energipriser med motiveringen ”vi sänder ett budskap”. Förfärande! Ett tvåårigt barn inser att extra höga drivmedels- och elpriser kommer att fortplanta sig genom producentleden och leda till skenande priser även på dagligvarorna. Detta är tre huvudorsaker till inflation: drivmedel, el och dagligvaror. Detta borde väl hans kollegor med ekonomexamen ha insett, eller… Så kommer nu Strandhäll och föreslår plåster på såren som orsakats av den regering hon suttit med i. Dåligt, Strandhäll. Var det inte så att hon ansågs vara ett av regeringens allra svagaste kort? Man måste kunna och förstå, inte bara pladdra. Ovärdigt hennes parti!

Socialdemokrater är roliga de lämnar efter sig ett land med skenande energipriser som driver upp mat och andra kostnader sedan har dem mage att skylla på dem som ska försöka vända skutan. Har de ingen skam i kroppen. Ett gott råd till Socialdemokraterna, låt den nya regeringen sitta av sina fyra år, har de inte lyckats vända utvecklingen då, i så fall kan ni gnälla.
Redaktionen påpekar: OBS! Använd inte dom. Skriv de eller dem. Det besparar oss mycket tid

Tänk vad lite en del förstår sammanhangen, politiska beslut och dess verkan på folks ekonomi. Annika Strandhäll, före detta minister, förstår inte alls vad nedläggningen av fullt fungerande kärnkraft har på ensamma mammors ekonomi! Eller ensamma pappors, familjers, ensamstående, änkor/änkemän, samkönade eller vad du vill. Helt ovidkommande egentligen, Alla drabbas av hennes politik nu. Den nuvarande regeringen gör allt den kan för att alla ska få det bra på sikt. Det tar tid att få allt detta på rätt spår igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *