Nyheter

Debatt: Simhall mittemot Linnarbäcksparken

Nyheter Vaggeryds simhall behöver byggas om eller en ny byggas. Liberalerna skriver i en debatt att man tycker att tillgänglighet och behov ska styra var och hur vi ska ha simhallen...

Vi har en av Sveriges lägsta siffror när det gäller drunkningstillbud, detta tack vare god tillgång till simhall för skolelever/simundervisning och läge i närhet av hållplatser för inresande badgäster, både inom och utom kommunen. Vi ska fortsätta med det, då bör placeringen vara i närheten av buss-/tåghållplats och/eller skola. 

Vårt förslag är att bygga utmed Jönköpingsvägen, mittemot Preem och Linnarbäcksparken. Där finns en yta tillräckligt stor och lämplig att bygga på, även att expandera någon gång i framtiden om det behövs/önskas. Parkering och utemiljö kan både byggas och samköras med Fenix. Detta för att få ett så centralt läge som möjligt med god tillgång till en ändamålsenlig och fräsch simhall för både skolelever, Vaggeryds invånare och inresande badgäster från övriga platser i kommunen.

Även med framtida byggnation av Yggen i tankarna, befintliga skollokaler vid Hjortsjöskolan med omnejd och bostadsområdet på Östra strand blir läget centralt och tillgängligt. Vi tycker att detta är en bättre plats för våra kommuninvånare att få en simhall än vid Vaggeryds IP, vilket nämnts som det bästa alternativet av flera politiker i den styrande majoriteten (M och S). 

Tänk dig att se en vacker byggnad som det första du ser när du kommer in i Vaggeryd norrifrån. Du har precis passerat nya bostadsområdet vid Östra strand och Torsbo och istället för att åka hem svänger du höger och stannar vid den nya fräscha simhallen med tillgängliga och blandade typer av omklädningsrum med generösa öppettider. Det är Liberalernas vision och önskan att våra kommuninvånare ska ha en fin och för alla tillgänglig simhall att besöka och använda. Vi kanske till och med kan locka några tillresande badgäster från övriga kommuner till vår fina anläggning i framtiden. 

Liberalerna Vaggeryds kommun 

Fotomontage Malin Lembke

Taggar

Dela


18 reaktioner på Debatt: Simhall mittemot Linnarbäcksparken

Om jag kommer ihåg rätt så måste vi tänka på att lärarna och barnen ska hinna till sin undervisning och därför måste komma närmare Hjortsjöskolan.
Jag är tacksam över hur mycket våra barn får simundervisning jämfört mot andra kommuner.

Som flera andra har skrivit, varför inte bygga en multianläggning med flera funktioner på en plats med större yta? Sedan undrar jag om det kommer vara anpassat så även personer med rullstol kan nyttja bassängen? Jag tänker kran så att man kan lyftas i eller ramp så att man kan rullas i?

Skillingaryds badhus renoverades för 10 år sedan.
70 procent av kommunens befolkning finns runt Vaggeryd så placeringen är väl igenomtänkt

Finns det någon undersökning hur många som åker kollektivt till simhallen i Vaggeryd? Eller tror man bara att det är många?

Har säkert missat något, men varför kan det inte vara kvar på samma ställe som nu? Bara riva skiten och bygga nytt ovanpå? Läget idag är ju oslagbart.

Det är egentligen det bästa enligt oss i Liberalerna, men utredningen som är gjord visar på för många hinder. Bland annat är ytan för liten och parkeringsytor med mer blir svårt att få plats med. Detta alternativ såg vi då som det bästa efter nuvarande plats.
Ewa Magnusson (L)

idioti att bygga nytt på annan plats än den som simhallen ligger idag.
Om man bygger på annan plats så har man helt plötsligt två simhallar eller tro man att den gamla bara gå upp rök? Nej då blir det 100 miljoner där också för åtgärder.
Fixa till den befintliga så stannar det nog vid 300 miljoner.

Bra förslag, tillräckligt nära skolorna vilket är primärt. Marken räcker gott och väl för detta ändamål

Tillgänglighet som Liberalerna skriver är såklart viktigt och som någon skrev, busslinjer kan ”kritas” om. Mod är att tänka lite större och Tranås och även Nässjö är bra exempel, där flera olika aktiviteter och sporter samförlagts med samordningsvinster som följd. Finns även exempel där simhallar och isanläggningar samförlagts med stora energibesparingar som följd. Jag röstar för, som en av tråddeltagarna föreslaget att tänka lite längre än bara nu och en mandatperiod framåt och tänka multisportanläggning mellan våra två stora tätorter med större tillgänglighet för alla i vår kommun. Allt behöver ju inte ske på en gång men att börja bygga en vision för vart vi vill i ett lite längre perspektiv behöver starta någon stans och nu finns en möjlighet. Så bastubadare tummen upp för ditt förslag!

Kanonidé.
Vid Vaggeryds Idrottsplats är väl den sämsta idén på många år.
Ska det gå bussar mellan badet och skolorna hela dagarna?
Eller ska barnen gå 1 timme längre i skolan och gå fram och tillbaka?

Otroligt mycket bättre förslag än vid idrottsplatsen!
Förstår inte vad som är problemet, Peo Bild. Är du rädd att trafikanterna ska tappa fokus på vägen?

Busslinjer är inte statisk för all framtid. De går att rita om. Den där lilla plätten som Liberalerna föreslår räcker inte. Idrottsplatsområdet ger mer möjligheter till att familjens medlemmar kan fördela sig och göra olika aktiviteter på samma tidpunkt. Och med gemensam resa dit.

Bygg en ny multiarena istället vid nya värmeverket.
Med ny ishall, bandyhall, fotbollsplan, simhall och idrottshall så blir det synligt vid E4 och bra reklam för bygden. Café och affärer hade oxå varit bra att ha i anslutning till detta.

Kolla på hur de har gjort i Tranås. Allt på ett och samma ställe.

Ja spontant känns de ju som ett bra förslag, men räcker ytan? Känns ju mer tillgängligt än IP, här stannar bussar så de blir lättare för alla att ta sig dit vid IP går ju inga bussar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *