Nyheter

Demonstrerar för Holgers rätt

Nyheter I dag blir det ett par demonstrationer med mindre än 50 deltagare i båda för ME-sjuke Holger Klintenberg från Vaggeryd vars anhöriga inte får den stöd de önskar från Vaggeryds kommun.

Carl-Gustaf, Anna och Anton demonstrerar för Holger.

– Vår son får inte hjälp kvällstid av hemtjänsten. Trots upprepade möten och påtalande om behovet säger kommunen nej. De vägrar också att besöka den sjuke, vilket vi har tyckt varit mycket viktigt eftersom situationen och sjukdomen är så komplex så är den svår att beskriva. Hur man kan fatta sådana här viktiga beslut utan ta del av all viktig information som de hade fått genom ett hembesök är så skrämmande, säger mamman.

I går träffade Holgers syster Hilda och bror Anton representanter för KD, L och Miljöpartiet deltog och att Centerpartier ville deltaga men hade förlagt sitt möte denna kväll på annan plats.

– Övriga kommunpolitiker i de styrande partierna visar inget intresse av att träffa oss, säger pappan Carl-Gustaf besviket.

Vid dagens demonstrationer utanför Skillingehus i Skillingaryd hoppas de alla på stöd och förståelse från kommunen så att de kan få den hjälp till Holger som han behöver.

På Youtube berättar Anton om sin 35-årige bror Holger (länk)

• Om ME/CFS

ME/CFS är en neurologisk sjukdom som gör dig mycket trött och utmattad. Det går inte att vila bort. Du kan känna dig sjuk och ha värk i kroppen. Det finns ingen behandling som helt tar bort symtomen. Men det finns saker du kan göra för att lindra flera av besvären.

Både barn och vuxna kan få ME/CFS. Ingen vet vad ME/CFS beror på men det pågår forskning. Många som får ME/CFS har fått det efter att först ha haft en eller flera vanliga virusinfektioner eller bakterieinfektioner. Det kan vara förkylningar, infektioner i luftvägarna eller influensa.

ME står för myalgisk encefalomyelit. Myalgi betyder muskelsmärta och encefalomyelit är en inflammation i hjärna och ryggmärg. CFS står för chronic fatigue syndrome, som betyder kroniskt trötthetssyndrom. Sjukdomen kallas ofta för ME.

För att få diagnosen ME/CFS ska du ha haft dina besvär i över sex månader. Det finns ingen behandling som gör dig frisk från sjukdomen. Men det går att behandla flera av besvären. En del mår efter en tid bättre. Några blir till slut friska från sjukdomen.

Möte med KD och L

Taggar

Dela


7 reaktioner på Demonstrerar för Holgers rätt

Vad folk inte fattar är att om man har riktigt svår depression så lägger kroppen av helt. Man klarar inte sitta upp, inte gå, inte prata, man slutar äta och dricka. Men det är klart, tycker man det är skamligt Eller har okunskap så vägrar man hjälp från psykiatrin.

Dålig reklam för Vaggeryds Kommun! Detta kommer säkert att uppmärksammas i media. Vad är vårt samhälle på väg, finns det ingen medmänsklighet längre?!

Jag har tittat och lyssnat på det du säger Anton, en rörande historia som jag inte önskar någon och definitivt förtjänar en tyngre uppbackning än vad ni erbjudits eller mottagit. Jag tycker att samtliga instanser skall se sig själva i spegeln i denna fråga.
Jag hoppas verkligen att ni får upprättelse och den hjälp som ni faktiskt behöver.
Tankar till Er!

Stå på er! Även om jag inte kan delta fysiskt idag så har ni mitt stöd. Och ni ska veta att era röster hörs även utanför kommungränsen💪🏻!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *