Nyheter

Det blir bio framåt hösten

Nyheter I normala fall brukar bion på Folkets Hus i Vaggeryd dra i gång i augusti månad. I år sätter tekniken käppar i hjulet.

Verksamhetschef Michel Magnusson är jättesugen på att sätta i gång biovisningen, men i dagsläget är ett kort i projektorn sönder och det måste bytas ut. Dessutom behöver servern bytas och det innebär en stor kostnad för föreningen.

– Tyvärr kommer det att dröja ett tag innan vi kan sätta i gång. Dels är det ju medel som behövs och det innebär att vi behöver söka bidrag, vilket tar tid. Jag gissar och hoppas att bion kan komma i gång framåt oktober månad, berättar Michel.

– De nya restriktionerna möjliggör att vi kan köra i gång som vanligt här, men vi kommer nog att på något sätt begränsa antalet biobesökare i alla fall till max 50 personer. Historiskt så ligger snittantalet biobesökare på 30-35 stycken per visning, så det känns lagom för oss, fortsätter han.

– Lokalerna på Folkets Hus bokas jättemycket just nu, det är väldigt positivt. Det är födelsedagar, bröllop och föreningar som vill hyra. Något mer som är på gång är målningen av fasaden på huset, vilket ska påbörjas redan nästa vecka. Det är verkligen välbehövligt och vi börjar på sidan ut mot gatan.

– Nu är det tekniken och en del utbildning som krävs för att vi ska kunna komma i gång, men det finns hopp och vi är positiva, avslutar Michel.

Arkivbild från 2020 när Michel började på Folkets Hus.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Det blir bio framåt hösten

Absolut men att tekniken går sönder det styr väl inte om det är lugnt eller inte?
Men ja förstår din första tanke…..

Såklart, trodde ni kände till bekymren men dyker det upp är det dålig tajming bara. Men lycka till! Det blir kul med bio hemma igen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *