Nyheter

Det blir ingen P-skiva

Nyheter Linus Persson i Skillingaryd har lämnat in medborgarförslag om att kommunen ska införa parkeringsskiva och se till att parkeringsbekymren i centrum löses. Men hans förslag fick ett nej hos tekniska utskottet.

Arkivfoto från parkeringen vid järnvägsstationen

I april förra året lämnade Linus Persson in ett medborgarförslag om att införa parkeringskiva i Skillingaryds centrum. Det handlar om Artellerigatan från Storgatan till Ljungbergsgatan och söderut från Ljungbergsgatan. Linus påpekar att p-skivor fungerar bra i andra orter.

Kommunfullmäktige lämnade över ärendet till kommunstyrelsen som önskade ett remissvar från tekniska utskottet. Det har nu gjorts.

– Vi har inget emot p-skiva, men kommuner som har det idag har parkeringsavgifter. Då sköter man det här tillsammans med handeln på orten. Vi säger nej, men det är kommunstyrelsen som avgör i ärendet, säger PO Toftgård ordförande i tekniska utskottet.

– Som vanligt. Kommunen säger alltid nej till mina medborgarförslag. Jag kommer inte att bli förvånad om att p-skiva kommer att införas i Vaggeryd snart, kommenterar en lite besviken Linus som anser att han hade en bra och billig lösning på parkeringsituationen inom Skillingaryds centrum.

Taggar

Dela


10 reaktioner på Det blir ingen P-skiva

Lasse, du får nog läsa mitt inlägg en gång till. Eftersom du är anonym vet jag inte vem du är, men du verkar vara ” springloaded to pissedoffposition”.
Det jag skriver är att : Ordning och reda är väl målet?
Det skulle definitivt en p-skiva kunna hjälpa till med, men det måste också finnas utrymme för sunt förnuft. Att reglera på ett sätt som missgynnar handlare OCH befolkning är av ondo, därför måste tider vara realistiska.
Det sista du skriver är ganska fult, menar du att jag beslutar och föreslår saker för att gynna mig själv? Då förstår du inte alls varför jag engagerat mig de senaste 16 åren.
-Däremot har jag, precis som det står i mitt inlägg råkat ut för böter, då jag inte reflekterat över att p-skiva skulle användas. Surt sa räven, men det är bara att tugga och svälja. Kanske kan det hjälpa någon att lära sig här hemma.
Mvh Mats

Men Mats!
Det är väl ingen ännu som fått böter på 2-timmarsplatser utan bara på 20-min.platserna.
Så länge är det inte möjligt att stanna kvar för att kontrollera. I stället åker han runt och gör sig dum och ger bot till lastbilar som håller på att lasta av och bilister son råkat ställa ett hjul på gräset.
Jag har sett flera exempel på bilar som stått väldigt länge och ibland som boendeparkering på 2-timmars utan att få någon bot och det är ju detta som behöver stävjas.
Skulle inte parkeringsskiva hjälpa till då?
Men det är ju klart, det skulle ju drabba förtroendevalda och kommunanställda…..

P-skivan är väl snarast för att effektivicera P-vaktens jobb. – Istället för att gå runt och notera vilka bilar som är parkerade, för att efter parkeringstiden gått ut, kolla om de är kvar är ju antagligen både dyrt och ineffektivt.
Har man ingen skiva, går det på de flesta ställen skriva en lapp med tiden man parkerar. Kanske skulle det spara kommuninvånarna någon krona att lära sig detta beteende, då det är så på många andra ställen. -Det är dock viktigt att man har realistiska tider för parkering. Vill vi ha centrum med butiker, så borde det vara minst en timmas parkering där.

Absolut och så kan man sluta att parkera på boedeparkeringarna på Ljungberghsgatan 6 & 8 mellan stationen och Artellerigatan. De platserna betalar vi för som bor här.

Att försöka hitta en parkering i centrala Skillingaryd vid 1530 tiden och en stund efter är helt hopplöst, får väl snart slå på varningsblinken och bara lämna fordonet mitt utanför kommunhuset för att göra sina ärenden P-skiva med tillhörande P-vakt förespråkar jag med

Ett förslag som har tagit minst tio månader att besvara och ändå är fullt med faktafel. USELT. Gör om och gör rätt!

Instämmer med Linus de som har sin bil hela dagen när de jobbar kanske kan ställa lite längre bort en liten promenad skadar inte

Det är bara vad du tror P-O!
Hjo har p-skiva utan några avgifter och dom delas ut gratis i diverse affärer.
Det funkar jättebra där

I Sölvesborg fungerar det alldeles utmärkt och de har inga parkeringsavgifter där, så PO Toftgård har inte rätt i uttalandet. Jag förstår inte vad det har med skötsel av handeln att göra?
Om P-skiva gäller så är det väl fordonsägarens ansvar att ha en sådan i vindrutan?

Robert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *