Nyheter

Det kan bli förändring i centrum

Nyheter Motionen från (SD) om att trafiksäkra Vaggeryds centrum fanns på tekniska nämndens senaste sammanträde

Arkivfoto

Enligt motionen föreslås att man utökar gångfartsområdet som redan finns på Järnvägsgatan för att säkra gångtrafiken på Storgatan. Genom att utöka detta område till att sträcka sig utmed Storgatan mellan exempelvis Stationsgatan och Östergatan skulle mycket av problemen vara lösta.

– Vi har tidigare, i två omgångar, haft motionen på vårt bord, men eftersom vi inte har har några pengar så lämnade vi ett avslag, berättar Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

Kommunstyrelsen beslutade i februari att återremittera ärendet igen till tekniska nämnden i februari för att återigen ge sin syn och lämna ett kostnadsförslag och förutsättningar för åtgärden. I mars meddelande tekniska nämnden att åtgärderna skulle kosta 1,8 miljoner kronor. I juni var det dags igen för återremiss från ett ledamöter i kommunstyrelsen då man ville ha förslag på enklare åtgärder så att motionen kunde bifallas med en lägre kostnad. För tredje gången har nu tekniska nämnden haft centrumtrafiken i Vaggeryd på sitt bord.

– Från början var att motionen att genomföra gångfartsområden och då måste man bygga bort alla kanter, det skulle bli för dyrt. Vi har ett förslag att göra gupp och att då trottoarkant skulle jämnas med andra sidans trottoarkant. Men vi behöver kika lite mer på det. Både vad det kostar och var vattnet på vägen kommer att ta sin väg. Vi kikar vidare på det här nästa nämndmöte och skickar detta sedan till kommunfullmäktige, kommenterar Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Det kan bli förändring i centrum

Tänker bara, utifrån diverse upplevelser, att för att detta ska göra nytta behöver kunskaperna om hastigheter uppdateras hos åtminstone lokalbefolkningen…
30 km/timmen = 30! km/timmen
Gångfartsområde = 7 km/timmen. Att bli omkörd på sådant område är fruktansvärt obehagligt – och farligt för gångfartspersoner=gångtrafikanter!
Ge ut en samhällsinformation om rätt hastighet på rätt plats, samt konsekvenser i både straff och offers lidande som del av investeringen!
DÅ ger det – förhoppningsvis – önskad effekt!

Säkerhet framför allt – ger trygghet

GÖTAFORSVÄGEN från CENTRUM till utfarten mot SVENARUM-TOFTERYD skulle passa bra till GÅNGFARTSOMRÅDE,skulle slippa de som inte kan hålla hastigheten där.

Men att ha gåfartsområde mellan Östergatan och Stationsgatan är perfekt.

Om gåfartsomåde, det verkar inte vara allt för många som vet att det är utfartsregeln som gäller när man lämnar ett gåfartsområde.

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *