Nyheter

Efter elchocken – regeringen kompenserar hushållen

Nyheter Elpriserna har rusat i höjden och mängder av hushåll har drabbats hårt ekonomiskt. Nu kommer de som drabbats värst kompenseras. Det berättade finansminister Mikael Damberg under en presskonferens på onsdagen.

Genrebild

Enligt Mikael Damberg så handlar det om 1,8 miljoner hushåll som kommer nås av stödet.
– Det innebär totalt 6 000 kronor för de som har en elförbrukning som överstiger 2 000 kilowattimmar per månad, berättade han.

De höga elpriserna har vänt upp och ner på väldigt mångas privata ekonomi och i tidningsartiklar och nyhetsinslag har folk berättat om att de bland annat måste låna ihop pengar för att ha råd med elräkningen.
– Det här är en exceptionell åtgärd i en exceptionell situation, sa Damberg apropå att regeringen nu går in med ekonomisk kompensation.

Taggar

15 reaktioner på Efter elchocken – regeringen kompenserar hushållen

Ett mycket märkligt stöd. Det märks att regeringen kämpar för att få röster i valet till hösten.
Regeringen har lagt ner fyra kärnreaktorer under de senaste åren, men man hävdar att det inte påverkar elpriset.

Stort tack Magdalena Andersson för regeringens agerande mot de höga elpriset. Jag ser att marknaden redan reagerar genom att i morgon blir elpriset 18-19 öre i hela landet, alltså även hos oss som i Malmö.
Själv berörs jag inte då jag med hushållet och dess uppvärmning enbart gör åt totalt 12000 kilowattimmar varav hälften kommer från min egen solcellsanläggning

Nu är det inte Magdalena Andersson som betalar detta helt ogenomtänkta förslaget utan alla skattebetalare!

I princip gör vi det faktiskt, dock tycker inte Magdalena Andersson att det är viktigt med sjyssta villkor och kollektivavtal. Lite märkligt vad en del kan svänga fort!

Vänta nu Bo.. elpriset sjunker för att det blir mildare väder. Det ökar när vintern kommer tillbaka.
Kan du förklara fenomenet att regeringen kompenserar en extrem beskattning av el, med bidrag? Ja, det är S politik i ett nötskal.

Att binda sitt elpris kan ses som en försäkring. Har man inte möjlighet att ta risken med höjda priser bör man binda sitt elavtal. Men jag förstår att vissa haft otur att bindningstiden gått ut under vintern, med ett dåligt läge för att teckna nytt avtal.

Synd att man inte har en eluppvärmd villa på 300 kvadratmeter med direktel, en pool att värma upp och en garageinfart med värmeslinga.

Så de som gör åt mycket el och inte sett till att hålla igen förbrukningen(tex byta till värmepump istället för direktverkande el eller tilläggsisolera) ska få pengar medans de som investerat får inget.

Detta dessutom för att man tagit bort planerar energiproduktion och ersatt med högst oplanerbar vindkraft.

Vi behöver helt klart en ny energipolitik.

C, ja det låter väldigt oövertänkt om det nu är så att även de med bundet avtal får en släng av sleven??! Det skall ju vara en justering av de höjda elpriserna för de rörliga avtalen!

De med rörliga avtal har ju typ gratis el på sommaren så det är väl rättvist ändå?
Ska en få så ska väl alla ha.
Men vad får de som har pellets eller vedpanna?

Så de som har bundet avtal och klarar sig ok trots det
De med fler kilowattimmar ska få lika mycket som de som inte har bundit? 2000 i månaden är ett hån mot dessa.
Men visst, alla bäckar små

Vad hjälper det med 2 000 kronor/månad fram till februari för dem som har 10 000-20 000 kronor/månaden i elräkning. De går ju rejält back ändå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *