Nyheter

Efter Gärahovs konkurs – nära ny entreprenör

Nyheter I slutet av april meddelades det att Gärahovs Bygg gått i konkurs. Ett besked som stoppade upp byggen som föertaget var inblandade i. Men nu verkar det som att det blir en återstart av två skolbyggen i Jönköpings kommun.

Arbetet med att återuppta bygget av Sanda högstadium och Djupadalsskolan fortgår efter att Gärahovs Bygg gick i konkurs tidigare i våras. Jönköpings kommun berättar i ett pressmeddelande att man snart hoppas kunna teckna avtal med en ny entreprenör för Sanda högstadium.
– Det har varit stort intresse för att ta över entreprenaderna efter konkursen, och vi är optimistiska om att kunna slutföra projekten med minimala förseningar, säger Mattias Stein, verksamhetschef på fastighetsavdelningen i Jönköpings kommun, i ett pressutskick.

Bygget av Sanda högstadium är särskilt prioriterat eftersom utbildningsförvaltningens planering av skolverksamheten är beroende av att det blir klart i tid.
– Vi hoppas ha en entreprenör för Sanda på plats under sommaren och planerar att göra en ny upphandling för Djupadalsskolan efter semestrarna, tillägger Mattias Stein..

Sanda högstadium förväntas vara färdig till höstterminen 2025, medan Djupdalsskolan preliminärt ska stå klar senare under hösten 2025.

Bilden är en genrebild. Foto: David Alin

Taggar

Dela


1 reaktion på Efter Gärahovs konkurs – nära ny entreprenör

Är det någon polisanmälan upprättad eller var det bara för att skylla dåliga affärer på de tre?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *