Nyheter

Ekonomisk surdeg hos socialnämnden

Nyheter Sedan ett antal år har socialnämnden släpat på ett underskott på omkring 50 miljoner i sin resultatfond

Foto: Riksbanken

Under flera år har socialnämnden släpat med sig ett stort underskott på 50 miljoner i sin resultatfond. Det är ett underskott som man inte har haft möjlighet att reglera inom de budgetramar som socialnämnden har haft.

Samtidigt har de ett överskott på sju miljoner i resultatfonden avseende arbetet med ensamkommande barn de senaste åren. Nu har kommunen konstaterat att de måste lösa frågan, underskottet kan inte längre skjutas framför sig. Därför har frågan lyfts till ekonomikontoret som ska arbeta fram en lösning som innebär att underskottet hanteras inom kommunens totala ekonomi. Varken socialnämnden eller kommunledningen anser att underskottet på 50 miljoner kan hanteras av socialnämnden utan ska lösas inom kommunkoncernen. Om de sju miljoner som finns kvar i resultatfonden avseende ensamkommande barn ska delfinansiera underskottet är inte självklart utan blir en del av kommande diskussioner om hur ärendet ska behandlas.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Ekonomisk surdeg hos socialnämnden

Vad kommer ”Varken socialnämnden eller kommunledningen anser att underskottet på 50 miljoner kan hanteras av socialnämnden utan ska lösas inom kommunkoncernen.” innebära i praktiken?
Kommunkoncernen innebär att övriga förvaltningar måste skära ner på sin verksamhet på grund av socialnämndens oförmåga att följa budget.
Större barngrupper på förskolan, färre lärare, sämre snöröjning, mindre öppettider på simhallen och bibliotek?

Underskott i socialen !!! Ändå skall dom tillsätta en ny chef över administratörerna ?? Samtidigt som dom drar ner längst ut i organisationen. det börjar bli så mycket chefer i kommunkontoret att det är svårt att få igen dörrarna när alla är på plats.Dom får snart sälja Torsviksområdet till Jönköping så dom kan bygga ut kontoret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *