Nyheter

En halv miljon äskas för att vintercykla mera

Nyheter Tekniska nämnden beslutade att försöka få extra pengar för att bättre vinterväghålla gång- och cykelvägen mellan Vaggeryd och Skillingaryd. – Vi vill värna om hållbara transportmedel, säger nämndens vice ordförande Olof Sjöholm (C).

Arkivbild

Nu äskar tekniska nämnden till budgetberedningen om en halv miljon kronor till säsongen 2024/2025 för att höja upp vinterväghållningen på gång- och cykelvägen mellan Vaggeryd och Skillingaryd. 

Kenth Williamsson (S):
– Vi tycker att vi ska underlätta för cykling på viktiga stråk. Nu testar vi detta och ser om det blir fler som kan tänkas cykla mellan tätorterna. 

– Det var tidigare en tvåa i prioriteringen, nu blir det en etta. Vi vill värna om hållbara transportmedel och vi vill att fler ska cykla. Kan vi göra detta genom att underlätta cykling på vissa sträckor så ska vi göra det. En realistisk summa för att kunna göra en utvärdering framöver, menar Olof Sjöholm (C), vice ordförande i tekniska nämnden. 

Äskandet att höja upp prioriteringsordningen till en etta handlar om en halv miljon i pengar per år och då gäller snöröjning på cykelvägen samma som på genomfartsvägen gällande både hur ofta och hur många centimeter snö det måste fallit innan snöröjaren åker ut. 

Taggar

Dela


2 reaktioner på En halv miljon äskas för att vintercykla mera

Det är stor skillnad på lokalvägen Vaggeryds kommun (lappad, lagad och hålig) och Värnamo kommuns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *