Nyheter

En lägenhet blev två

Nyheter Inredning av en vindsvåning blir två lägenheter i Skillingaryd

2019 beviljades bygglov för inredning av ytterligare tre lägenheter inom aktuell fastighet. I februari 2024 beviljades ett förlängt bygglov av det tidigare då det inte kommit i gång som tänkt. I samma veva drabbades fastighetsägaren av en vattenskada och hela vindsutrymmet fick rivas ut. Då uppkom funderingen om att inreda hela vinden med två lägenheter istället för en lägenhet. 

Enligt gällande detaljplan, som är nästan 100 år gammal, finns angivet att fastigheten ska vara bostadsändamål med maximalt fyra lägenheter och att bostadshuset får uppföras i maximalt två våningar och att vinden inte får inredas mer än en tredjedel. 

Eftersom vinden kommer att inredas till sin fullo med lägenheter avviker detta mot detaljplanen, därav fick miljö- och byggnämnden ärendet på sitt bord. 

Magnus Dauhn (S) ordförande i nämnden berättar:
– Vi har en konstig bestämmelse i detaljplanen att man bara får inreda en lägenhet på vinden. Ansökan avviker därför från detaljplanen, men vi tyckte att man kunde få inreda ytterligare en lägenhet på övervåningen. De har fått lov till en lägenhet men man ville ha två, vilket sökande fick ett positivt besked på. 

Taggar

Dela


2 reaktioner på En lägenhet blev två

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *