Nyheter

En ny Coopbutik i Vaggeryd

Nyheter "I början på maj presenterade Coop att man vill köpa Nettos svenska butiker". Läs här Carina Ödebrink (S) debattartikel

Carina Ödebrink (S) debatterar affärslivet i Vaggeryds centrum

2017 togs beslut om att stänga den nya och moderna Coopbutiken i centrum, ett besked som kom överraskande och mottogs med bestörtning av många med mig.

Med Coops nya köp av Netto finns nu förutsättningar för att Vaggeryd åter ska kunna få en butik.

Det finns drygt 3 000 Coopmedlemmar i Vaggeryds kommun och betydligt fler som ser värdet av en Coopbutik i vår kommun. Nu gäller det att lägga det som varit åt sidan, blicka framåt och vara aktiv för att påverka. Det är viktigt för oss som livsmedelskunder men också för samhällets attraktivitet.

Idag finns det två livsmedelsbutiker i Vaggeryds tätort varav Netto är den ena och det finns definitivt behov och utrymme för två butiker även i framtiden.

Vaggeryds kommun är den lilla kommunen med de stora möjligheterna, med stark tillväxt och stadig befolkningsökning. Det är ett hårt tryck på villabebyggelsen men också andra upplåtelseformer och det finns i dagsläget i princip inga lediga tomter.

Efterfrågan på nya lägenheter är stor och mycket är på gång. I centrala Vaggeryd bygger Vsbo just nu cirka 80 nya lägenheter i en första etapp med inflyttning 2020. Planen rymmer ytterligare fyra hus i kommande etapper.

Med nya centrala lägenheter kommer villor att frigöras för att få till en bra flyttkedja och befolkningstillväxt.

Jag har varit i kontakt med företrädare för ledningen i Coop för att höra informera mig om det aktuella läget och hur deras planer ser ut men också framföra hur angeläget det är att vi åter kan få en butik i Vaggeryd.

Nu har Coop tecknat avtal om att förvärva Nettos svenska butiker. Affären förutsätter ett godkännande från Konkurrensverket och ett första besked kan förhoppningsvis ges inom ett par månader.

Med det som hänt så ser jag stora möjligheter att vi tillsammans och lokalt kan mobilisera och påverka för att se till att den Nettobutik som finns idag blir en ny Coopbutik i morgon.

Vi är  över 3 000 Coopmedlemmar och betydligt fler som vill se en sådan lösning. Jag förutsätter också att kommunen är aktiv i sitt arbete och tar nödvändiga kontakter.

Jag kommer att försöka göra allt vad jag kan genom fortsatta kontakter med Coop för att påverka där jag kan och för en stark uppslutning från vår lilla stad.

Carina Ödebrink
Riksdagsledamot (S)

Taggar

Dela


13 reaktioner på En ny Coopbutik i Vaggeryd

Märkligt att de 3000 medlemmar Inte stöttade sin butik sist, kommer inte bli så nu heller,
Men sossarna i kommunen verkar att lida av dåligt minne! Coop är redan på förhand dömt att misslyckas i Vaggeryd. Netto har gjort ett bra jobb med att tillgodose en viss konkurrens mot ortens andra butik, och leverera varor till ett bra pris, vilket Konsum/Coop aldrig gjort.
Jag har inte saknat Coop men kommer att sakna Netto.
Som tur är finns det ju fler butiker i länet med bra utbud.

Jag tycker det är beklagligt att politikerna inte har mer att göra än att intressera sig för detta!!
Ta istället och lägg energin på att ta hand om att de äldre får en dräglig tillvaro och att få personalen att stanna kvar!!

Men när butiker och attraktiviteter försvinner då gnäller ni för att politikerna inte gjorde mera. Konsekvent tänkande är ingen dum tanke

COOPS melodi är väl att göda CHEFERNA inte se till att medlemmarna kan köpa billig mat som det var tänkt när kooperativet startade,eller hur har det blitt.

Säga vad man vill men intresset för vår kommun o var vi ska handla, vilka butiker vi ska ha med mera, var det ska ligga, vad det får kosta, vad ska vi ha för butiker… kan mna inte bara vara glad för att vi får tillbaka Coop eller måste man gnälla på sossar, varandra eller var hur vi ska tycka. Ursäkta mitt ordspråk Men VÄXUPP Alla gnälliga.

Eftersom Coop vill köpa Nettos butiker så är det viktigt att vara alert så att vi även fortsättningsvis har 2 större livsmedelsbutiker i Vaggeryd. Att tappa ytterligare en butik i kommunen skulle inte kännas bra. Att samhället växer och att Coop dessutom har över 3 000 medlemmar i Vaggeryds kommun innebär också att det finns förutsättningar för deras verksamhet. På kommunstyrelsens arbetsutskott i dag lyfte vi Socialdemokrater frågan om Coops vilja att köpa Nettobutikerna och vikten att vara aktiv så att Vaggeryd även fortsättningsvis ska ha 2 större livsmedelsbutiker. Detta blev också arbetsutskottets åsikt.

Vilken butik ska bli kvar? Ska COOP ligga i centrum med en ockerhyra som ska betalas i ett antal år till och utnyttja lokaler man betalar för? Blir ändå en butik över: Netto-lokalen där Netto är idag eller ska COOP ha 2 affärer? Sälj nuvarande Nettolokal till exempelvis LIDL så vi får in lite nytt utan att bli rånad som på COOP! Sen bör nog politiken hålla sig borta från våra butiker, gick inte så hemskt bra när staten bestämde i CCCP om jag inte minns fel. Tror dock inte att det går bättre för en kooperativ butik denna gången heller för prisbilden är för hög helt enkelt.

Är fruktansvärt tråkigt att/om netto försvinner från Vaggeryd.
Netto har ett bra basutbud med bra priser.

Och hoppas verkligen att Coop inte gör samma misstag igen och flyttar in i de gamla lokalerna för det är dömt att misslyckas.

Att inte PHL fastighet och Vaggeryds kommun kunde tänka lite längre när centrumet byggdes om.

Med tanke på det lilla centrum upptaget det är så är alla butiker / affärer beroende av kunder som tar sig till och från med bil och att då inte bygga tillräckligt med parkeringsplatser förvånar mig.

Vill vi ha en bra blomstrande centrumhandel så satsa på tillgänglighet till den stora majoriteten kunder som använder sig av bil.

/Gustav

Flyttkedja finns inte i Skillingaryd här bor man kvar i sitt hus vare sig man vill eller inte något annat finns inte att tillgå 32 lägenheter på 11 år är facit så den karusellen är stillastående

Bra Carina! Det är givetvis i linje med socialdemokratin att värna om kooperationen. Kämpa på.

Trodde först rubriken var ett skämt..
1. Politiker ska inte lägga sig i vilka som ska etablera framförallt inte om de äger fastigheten.
2. Vad är det för fel med Willys som i de flesta mätningar är billigast. Har du tagit kontakt med dem Carina.. eller Hemköp?
3. Politiker ska se till att det byggs skolor – det går inte så bra. Ni ska se till de äldre. Ta hand om kommunpersonal med mera. Det borde ta all er tid inte i samtal med Coop. Som absolut inte står för en personalpolitik som sossarna står för.
Det är så himla pinsamt detta måste jag ärligt säga att du ens skriver under med en partiflagg för detta när det borde varit din åsikt. Jag hoppas styrelsen i Vaggeryd dementerar detta inlägg från dig.

Jag förstår inte varför politiken skall blanda sig i och ha åsikter om vilka företag som skall etablera sig här och där? Jag förstår inte heller varför de skulle lyckas bättre denna gång? Vi som konsumenter har ju makt att själva bestämma var någonstans vi vill handla vår mat. Kommer Socialdemokratin även kämpa för Lidl? Hemköp?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *