Nyheter

En stor man har lämnat oss

Nyheter Det är med sorg i hjärtat som jag nåtts av att en av mina nära Hordavänner och journalistkollegor lämnat oss.

Torsten Lindberg var en journalist som framför allt var verksam på Kvällsposten och vi är många som minns hans undersökande journalistik och hans berättarförmåga. Han var också en sann idrottsentusiast och det var mest i den rollen som vi lärde känna varandra för kanske drygt 40 år sedan. Torsten ville ibland få en bakgrund eller veta lite mer om olika händelser som en lokaljournalist kanske hade lite extra att berätta om. Vi hade också ett gemensamt idrottsintresse med fotboll i Öster och mycket annat  och varje gång vi möttes blev det lite idrottsnostalgi.

När man är uppvuxen i Horda och med fotbollsklubben Horda AIK är det bara att konstatera: Torsten gjorde ett fantastiskt arbete under sina år som ledare i klubben. Han var snabb att kontakta oss på tidningen då han visste att vi var lika intresserade av att skriva om en liten klubb i lägsta divisionen som den i den kanske allra högsta. Han skickade även då och då bilder från olika händelser i bygden.

Torsten var lyhörd och han hade många god råd att förmedla när det gällde nyhetsbevakning. Han hade en erfarenhet av journalistiken sedan tidigt 70-tal.

Till sist förlorade Torsten den sista matchen, sjukdomen. Men han höll humöret upp vilket framgår av nedanstående.

Torsten du är kvar i minnet som en hedersman, en kamrat och kollega.

Familjens ord

För två dagar sedan skrev familjen så här på Facebook: Tidigare idag somnade Torsten stillsamt in, omgiven av sina båda söner, sin dotter, och sin fru vid sjukbädden på sjukhuset i ett soligt Jönköping. Han log in i det sista, och hade en rofylld sista tid.
Flaggan i Långstorp står hissad på halvstång, och ett rikt liv är till ända. Vi är så tacksamma för alla otroliga hälsningar som kom in under hans sista dagar, och ni ska verkligen veta att de hjälpte till att göra hans redan vackra liv lite extra vackert, så här på sluttampen. Inte bara för honom, utan också för oss som satt vid hans sida.
Tack för det.
Ann-Marie, Oskar, Lovisa, och Gustav med familjer

Fotonot: Läs gärna en artikel här med fina ord om Torsten (länk)

Bilder med Torsten med flera

  [1/6]

  [2/6]

  [3/6]

  [4/6]

En av många bilder du tog och som du skickade till oss på sporten  [5/6]

  [6/6]

Taggar

Dela


9 reaktioner på En stor man har lämnat oss

Torsten, vila i frid, Amen. Tack för alla stunder både på och utanför planen.🌹🌹🌹

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *