Nyheter

En toastol som ska väcka miljösamvetet

En toastol som ska väcka miljösamvetet

Nyheter En toastol drar  ovillkorligen blickarna till sig i miljöhörnan på biblioteket i Vaggeryd.

Den står där som symbol för vattnet som är höstens tema i miljöhörnorna i Vaggeryd och Skillingaryd från 14 oktober till och med 27 november.

Det finns alla anledning att värna vårt fina svenska vatten och minska de påfrestningar  som det dagligen utsätts för. Vi tycks ha en benägenhet att se vattnet som en oändlig resurs. Detta tankesätt vill man nu försöka bryta.

Genom miljöhörnans höstaktivitet vill arrangörerna åstadkomma en  beteendeförändring genom peka på vikten av att värna vattnet och försöka få kommuninvånarna att inse att det enskilda initiativet verkligen gör skillnad.

– Temat vill inspirera till att väcka tanke och att lära oss att göra rätt saker,  konstaterar kommunens miljöstrateg Catarina Kristensson.

– Som att inte spola ned något annat i toastolen än vad den är avsedd för, som att använda miljövänliga tvättmedel, att inte tvätta bilen på gatan, att återlämna mediciner till apoteket istället för att spola ned dem och så vidare. Det handlar om enkla saker som alla kan göra.

Vattenveckorna under hösten har några höjdpunkter. Som en workshop på vattentoadagen den 19 november på temat ”Vatten – vad händer sedan då ?” med Maria Sparf som är pedagog på Uptech och som tidigare gästat i miljöhörnan.

I dag startar också en tävling kallad Vårt vatten är viktigt. Den pågår till 27 november och går ut på att skapa en en affisch i A4- eller A3-format som ska inspirera till att fler ska bli mera aktsamma om vårt vatten och naturen.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *