Nyheter

Ett annorlunda år med nya gymmet

Nyheter I lite mer än ett år har Bitte Blansch haft sitt gym i Skillingaryd. Men hur har det varit egentligen det här märkliga året?

För lite mer än ett år sedan invigde Bitte Blansch sitt egna gym. Arkivbild

I september 2019 träffade vi Bitte vid familjens företag i Åker. Hon saknade träningsutrustning i det gym hon tränade i och tog saken i egna händer. Ett nytt gym skulle öppnas i Skillingaryd! Den perfekta lokalen hittades, redskapen inköptes och invigningen gjordes i mitten av december 2019. Och visst var det det behov av ett nytt och fräscht gym i byn.

– Starten var helt enorm, både på invigningsdagen och efter det. Jag hade inte vågat tro på så stort intresse som det blev, medlemsantalet ökade snabbt. Det märkes att det funnits ett sug efter fler gym-alternativ och det som märktes mest var intresset för spinningen. Vi fick utöka både antal cyklar och pass för att alla skulle få plats, börjar Bitte berätta.

Under de första månaderna fortsatte det på samma vis, fart och fläkt på många vis.

– Det är en härlig känsla när medlemmarna säger att de känner det som att de går till sitt andra hem när de kommer till oss, fortsätter Bitte.

I mars kom den första vågen med viruset…

– Antalet som tränade gick ned ett tag och vi kände att vi var tvungna att ställa in spinningpassen. Vi tog ett grepp och körde spinning ute några gånger, innan vi kände att det var möjligt att starta inomhus igen. Med tiden kom fler tillbaka och styrketränade också. Nu i höst har det varit lite tuffare. Vi har fått ställa in alla pass, även de populära cirkelpass vi startade. Kommer det hårdare restriktioner så chansar man inte, helt enkelt. Vi är rädda om både instruktörer och medlemmar och vill inte riskera deras hälsa.

Vad tänkte ni när regeringen gick ut med rekommendationer att avstå besök på bland annat gym?
– Visst blir man lite orolig och fundersam, men samtidigt så känner jag att är det någonstans risken för att smittas blir mindre, då är det just på gymmet. Det spritas och torkas så det står härliga till och eftersom vi inte har någon trängsel så är inte heller avståndet några problem.

Vad gör man som gymägare för att besöket för invånarna ska bli så säkert som möjligt?
– Man gör allt man kan. Det finns desinfektionsmedel och handsprit på så många ställen i lokalen, vi städar och spritar extra. Information är viktig om saker man ska tänka på när man är på gymmet. Avstånd och att hålla sig på en plats i taget, det kan inte nog påpekas. Vi har skötsamma medlemmar och de hjälper till att påminna varandra om någon skulle glömma torka eller så.

Personliga tränaren Jerry diskuterar med invigningsbesökare. Arkivbild.

300 kvadratmeter träningslokal…

– Det är sällan någon trängsel så än har vi inte satt något maxantal. Skulle vi känna att det behövs, eller om det kommer krav på det, så inför vi förstås det. Vi har statistik på hur tätheten ser ut över dygnets timmar och har sagt till våra medlemmar att försöka undvika träning under de mest populära tiderna.

Bitte drar inte hela lasset själv utan har hela familjen med sig samt goda kollegor.

– Nästan hela familjen är inblandad på något sätt. Min make Peter är delägare och nu dessutom spinninginstruktör. Jennie, min dotter, är också spinninginstruktör, men hon är mammaledig för tillfället. Nora, min dotter, jobbar i receptionen där hennes syster Julia också hoppar in ibland. Jocke, min son, är den allmänne fixaren, som vanligt, och kommer med idéer. Louise, min dotter, stöttar på avstånd från Alvesta. Förutom min familj har jag hjälp av Jerry Karlsson, personlig tränare och instruktör, Josephine Svanberg-Faizi och Anette Karlsson, spinning- och cirkelinstruktör, Ellen Storck, cirkelinstruktör samt Stefan Wahlström och Christine Bergström som är spinninginstruktörer. Jag vill verkligen ge en stor eloge till alla för för allt de gör, oftast helt oombedda, och för att vi har så kul ihop, berättar Bitte som hälsar att passen hos Gym Para Ti bokas via appen eller via hemsidan.

Vad önskar du dig mest av allt just nu?
– Vad gäller gymmet – och förstås livet i övrigt – så önskar jag att allt vänder och närmar sig det mer normala. Vi vill ha igång passverksamheten och kunna erbjuda medlemmarna fler roliga träningsformer. Jag hoppas förstås att vi ska slippa stänga, det vill vi inte vara med om…, avrundar Bitte som nyligen har firat 1-årsjubileum för sitt egna gym i Skillingaryd.

Här finns artikeln när vi berättar att Bitte startar eget gym

 Här finns artikeln från invigningen

Från invigningen. Arkivbild

Taggar

Dela


1 reaktion på Ett annorlunda år med nya gymmet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *