Nyheter

Ett steg närmare nya bostäder i Klevshult

Nyheter Klevshult är idag bebyggt med främst villor och radhus i en till två våningar. Men nu kan det bli ändring på det. Kommunstyrelsens arbetsutskott har nämligen beslutat att lämna ett positivt planbesked. Nu får tjänstemännen i uppdrag att ta en ny detaljplan.

Innanför det rödmarkerade området är tanken att det ska bli bostäder.

Det är företaget Kleffan AB som ansökt om ett planbesked för en centralt belägen tomt i centrala Klevshult. Då bostäder ej ingår i gällande detaljplan för området är en ändring av gällande detaljplan ej möjlig utan en ny detaljplan behöver tas fram. Denna beräknas tidigast kunna klubbas under 2026.

Från politiskt håll ser man positivt på det hela.
– Byggnation av bostäder i Klevshult känns väldigt positivt. Det är kul när det händer lite på de mindre orterna, berättar kommunstyrelsens vice ordförande Kenth Williamsson (S).

Föreslaget område enligt begäran om planbesked avser cirka 9 672 kvadratmeter mark beläget på den östra sidan om Landsvägen.

Bland annat följande står att läsa i ansökan:
”Inom fastigheten finns idag två hyreslägenheter, sökande vill utveckla fastigheten med fler lägenheter i form av rad,- par,- kedjehus, flerbostadshus samt komplementbyggnader. Sökande avser att bibehålla delar av naturen inom fastigheten, bevara träd samt plantera fler träd för att bidra till att stärka den biologiska mångfalden inom området”.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *