Nyheter

Extra pengar önskas till skolans utemiljö

Nyheter Vid kommunstyrelsens arbetsutskotts senaste sammanträde fanns förfrågan uppe om extra pengar till skolmiljön vid Hjortsjöskolan i Vaggeryd. Det planeras ett positivt besked men Ulf Abrahamsson (C) har i ärendet en avvikande mening. ”Det här är precis åt häcklefjäll” kommenterar Abrahamsson 

Arkivfoto Hjortsjöskolan

Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande berättar om extraärendet som inkommit under sammanträdets ”övriga frågor”. 

– Det gäller skolmiljön vid Hjortsjöskolan. Den är inte den bästa och man vill kosta på skolgården en del. Vi har i budgetarbetet tittat på detta och det finns pengar att hantera det här med. Men man vill komma i gång redan under sommaren, då det är sommarlov, och vårt formella beslut i budgetberedningen görs den 20 juni. Tekniska önskar att få besked innan dess. Det gula huset ska rivas och vi ska göra om detaljplanen så vi har många saker att ta hänsyn till. Men i samband med att de två extra modulerna kommer på plats i höst måste vi också rätta till utegården, menar Gert Jonsson (M). 

Pengarna som tekniska önskar få besked om innan sommarlovet är 300 000 – 400 000 kronor. Kanske lite i sammanhanget men Ulf Abrahamsson (C) blir frustrerad över hur förslaget kommit till politikerna och kommenterar: 

– Det här är precis åt häcklefjäll. Tekniska nämnden har påspengar för att hantera diverse projekt. Det här är ingen penningnöd, det här är bara dumheter. Litar de inte på budgetberedningen utan vill ha besked innan? Kommunstyrelsen ska säga till tekniska att man lovar pengar. Tekniska har själva pengar till det här, det handlar bara om 300 000 – 400 000 kronor och handlar om en provisorisk lekutrustning. Det här önskemålet dök upp på arbetsutskottet och tekniska nämnden har inte haft uppe det här, utan man har diskuterat här i korridorer i Skillingehus.

Kenth Williamsson (S) lugnar ned Abrahamsson (C) något och kommenterar ”Vill man ha ett särskilt beslut kring detta så klart att de ska få det”.  

Det nytillkomna ärendet kommer således upp i kommande kommunstyrelse. 

Fotnot: Redaktionen googlar på ”häcklefjäll” och är vulkanen Hekla på Island.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Extra pengar önskas till skolans utemiljö

I mellanstadiet (vet inte hur många elever men räkna med 28 elever per klass) har de en gunga att tillgå samt ett ”utegym” med tre platser. Övrig skolgård med linbana, tre gungor, inhägnad spelplan är för lågstadiet, inga bollar finns, inga andra roliga lekredskap. Ingen stimulerande utemiljö. De blir fler i skolklasserna, mindre lärare, lärare som utmanas varje dag, elever som utmanas varje dag i skolans tuffa miljö.

Lägg pengarna på Hoks skola istället. Lokalerna är under all kritik, dålig luft och skolgården är det tråkigaste jag har sett!!

Det är ju jättebra att barnen i förskolor och skolor i tätorten får bra och stimulerande utemiljöer och att det satsas! Men landsbygden? Svenarum exempelvis har en liten klätterställning där det inte ens är tillräckligt med sand i.

Det är väl ändå väldigt logiskt om man flytta skolan, så behöver man även flytta med en skolgård. Helt sjukt att man inte tittat över helheten från början. Trehundra elever på den skolgården. Inte underligt att det händer kränkande saker när rastlösheten sätter till. Stackars elever och pedagoger som ska utsättas för det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *