Nyheter

Fågelforsskolan inför distansundervisning

Nyheter Från imorgon och till den 13 november blir det distansundervisning på Fågelforsskolan i Skillingaryd. "Känns skönt"

Igår berättade skolchefen om ett ansträngt läge på Fågelforsskolan i Skillingaryd. Idag meddelas det att skolan går över till distansundervisning från och med i morgon.

I ett pressmeddelande från förvaltningen finns att läsa; ”Utifrån det ansträngda läget på Fågelforsskolan 7-9 har förvaltningen, i samråd med rektor, beslutat att undervisning ska bedrivas på distans för elever på Fågelforsskolan 7-9 från och med onsdag 4 november till fredag 13 november. Samtliga elever i årskurserna 7-9 förutom grundsärskolan omfattas av beslutet. Beslutet är främst fattat utifrån att skolan på grund av personalbrist inte kan bedriva undervisningen på plats men även för att dämpa den stress och oro som uppstått kopplat till flera fall av Covid-19 på skolan.

– Vi är väl förberedda då samtliga elever på skolan har en egen dator och har jobbat bra med digitalisering under en längre tid. Vi är övertygade att högstadieeleverna och dess lärare klarar detta lika bra som gymnasiet gjorde i våras, säger Per-Erik Lorentzon, skolchef.

Just nu pågår förberedelsearbete på skolan och flera olika frågor ska lösas. Elever som saknar uppkoppling eller av annan anledning inte kan vara hemma och studera kommer att ha möjlighet att sitta på skolan i enskilt rum. Förvaltningen och skolan kommer följa utvecklingen noga och beslut om eventuell förlängning kommer fattas i slutet av nästa vecka. Elever och vårdnadshavare uppmanas att hålla sig uppdaterade via våra ordinarie kanaler.”

– För många ur personalen är borta. Det känns skönt att det blir distansundervisning. Det är svårt när man är så nära varandra på en skola, säger en ur personalen till tidningen under eftermiddagen.

Arkivfoto

Taggar

Dela


6 reaktioner på Fågelforsskolan inför distansundervisning

Gäller väl att alla minskar sina privata kontakter just nu. Inte bara de som går på Fågelforsskolan. Alla måste hjälpa till!

Nu är det väl viktigt att även de privata kontakterna minimeras, så att inte smittan sprids den vägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *