Nyheter

Får betala vite för ovårdad tomt i Hok

Nyheter Nuvarande skick på tomten hos fastighetsägaren i Hok strider mot lagstiftningen. Ägaren fick förlängd tid över sommaren, men nu förelägger nämnden fastighetsägaren med 10 000 kronor i månaden tills dess att fastigheten är städad.

Arkivbild

Vi har tidigare berättat om den fastighetsägare i Hok som funnits med under miljö- och byggnämndens sammanträden sedan i våras.

Det var ett anonymt klagomål för ett år sedan som föranledde en inspektion av fastigheten. På tomten finns husvagn, metallskrot, gasbehållare, släpkärra med spis och frys, luftmadrass, mopeder och övriga lösa föremål utspritt över fastigheten. 

Vid juni månads sammanträde, och när inspektion gjorts, hade fastighetsägaren börjat att städa upp och politikerna gav en förlängd tid under sommaren. Tidsfristen gick ut i måndags, men ingen förbättring har skett. 

– Vi beslutade att förlägga fastighetsägaren om vite med 10 000 kronor per månad tills dess att fastigheten är städad. Vi hade förelagt fastighetsägaren att senast i måndags städa tomten vilket inte är gjort, säger Peter Sjöberg (M), ordförande i miljö- och byggnämnden. 

Enligt lagen ska en tomt hållas i vårdat skick och skötas så att risken för olycksfall och betydande olägenheter för omgivningen och trafiken begränsas. 

Taggar

Dela


Läs mer

Fem år gammalt ärende: Städa upp inom en månad

4 reaktioner på Får betala vite för ovårdad tomt i Hok

Vad är det med folk i denna kommun? Gnälligare invånare får man leta efter. Och finns väl viktigare saker att avhandla för kommunen än detta.

Och alla andra tomter i Hok där häckar växer ut 1,5 meter ut på gatan där gräset aldrig slås, Där man har fallfärdiga hus på tomten där taket rasat in , där man parkerar sin bil på gatan 3 månader minst fast man har en infart, det är Ok om man har pengar tydligen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *