Nyheter

Felaktig kritik om lokaler drabbar nämnd

Nyheter – Vi drabbas av negativ kritik och under den här mandatperioden har vi arbetat med att få ordning och städa upp, säger Jerry Karlsson (L) i tekniska nämnden.

Arkivfoto. Träskolan vid Hjortsjöskolan är en av lokalerna som är i dåligt skick

Investeringsuppföljningarna diskuterades vid tekniska nämndens senaste sammanträde. Nämndordförande Jerry Karlsson (L) berättar mer:

– Vi tittar på det vi jobbat med under den här mandatperioden. Vi ser att det bara är en handfull projekt som visar en avvikelse. Det är så många i olika sammanhang som sprider att vi inte håller budget. Fungerar det inte ska man ta åt sig kritiken, men det är väldigt viktigt att de som sprider rykten ska hålla sig till fakta. Det är både tjänstepersoner och politiker som drabbas av negativ kritik, menar Jerry Karlsson (L) och är tydlig i sin information efter nämndmötet. 

– Hur ser lokalfrågan ut? Merparten är faktiskt grönt och den svarta delen som finns i diagrammet och genererar 10 procent av grundskolan är faktiskt Hjortsjöskolans mellanstadium och den används inte. Vi har tillfälliga lokaler, men det är i per definition för vad man har för verksamhet. Inom förskolan finns ett ”svart område” och det är Fritiden på 4 procentenheter. Det mesta är faktiskt grönt när det gäller statusen på skolbyggnader. Vi har under innevarande mandatperiod jobbat hårt med att få ordning och städa upp, avrundar Jerry Karlsson (L), ordförande i tekniska nämnden. 

När det gäller status för skolbyggnader i grundskolan är 79 procent av dessa permanenta bygglov och 21 procent tidsbegränsade bygglov. I skollokalerna är 52 procent i bra skick, 30 procent har renoveringsbehov, 8 procent är i dåligt skick (Träskolan vid Hjortsjöskolans högstadium samt Götafors skola och förskola) och 10 procent ej i brukbart skick (Hjortsjöskolans mellanstadiet).

När det gäller status för förskolans lokaler är det 96 procent som har permanent bygglov och resterande, fyra procent, har ett tidsbegränsat bygglov. I förskolan lokaler är 74 procent i bra skick, 14 procent i renoveringsbehov (Nyckelpigan, Åker och Hok), 8 procent i dåligt skick (Fågelfors) och 4 procent är ej brukbart (Fritiden). 

I projektsammanställningen för mandatperioden hos tekniska nämnden ses följande konton som avslutade; cirkulationsplats Storgatan Skillingaryd, gatlampor till LED, bostadsområde Götarps Hage, Västra Strand och exploatering vatten- och avlopp Östermo, ombyggnation Arbetsmarknadsenheten, Åvikens förskola, Slättens förskola, tillagningskök Hjortsjöskolan, övningsbyggnad Hjortsjöskolan, 

I projektsammanställningen för mandatperioden där kommunstyrelsen står som ”ägare” återfinns avslutade projekt såsom Hjortsjöskolan ”övrigt”, Hjortsjöskolan 7-9, Fågelforsskolan 7-9, Nya Bullerbyns förskola, ombyggnation Hasseln 7 (tidigare Skillingarydssalvans lokaler). 

Fotnot: Innan mandatperioden var tekniska ett utskott, och ingen nämnd, och fastighetsenheten var underställd kommunstyrelsen. 

Taggar

Dela


4 reaktioner på Felaktig kritik om lokaler drabbar nämnd

Jag såg inte Götaforsskolan nämnas i denna skrivelse. Där är alla lokalerna under all kritik som ändå används år efter år inklusive förskolans gamla lokaler. Fågelfors 7-9 kan inte anses vara klart då det är för många elever på liten yta. Inga uppehållsrum och usel skolgård. Åkers skola nämns inte men för att den är pausad så finns den inte? Ändå kanske verksamhet ska startas upp där igen. Ska den expressrenoveras då? Fast det är klart det finns ju universallösningen. Ställ dit en paviljong! Kanske kommunen hyr barackerna av lokala företag så skattepengarna används i kommunen?

Redaktionen svarar: Läs artikeln igen.

Två frågor till ordförande och nämnd? Det känns som ni glömmer bort en bra skolgård i er analys och det finns ju redan godkänt medborgarförslag om skolgård på Hjortsjöskolan, det måste väl vara dubbelsvart på det då eftersom ni skjutit upp det och inte redovisar det?
Finns det någon plan över huvud taget att utveckla skolgårdarna på 1–6-skolorna i denna kommun eller är det också bortglömt?

Lämna ett svar