Nyheter

Fem delar på 139 miljoner kronor

Fem delar på 139 miljoner kronor

Nyheter Fredagens dragning av Eurojackpot levererade den femte toppvinsten till Sverige. Vinsten på 139 miljoner kronor gick till ett andelsspel som fem Jönköpingsbor delar på.

Ett andelsspel som City Gross i Jönköping sålde för 60 kronor inför fredagens dragning visade sig ha den rätta sifferkombinationen för att kamma hem toppvinsten på Eurojackpot. Som enda rad med alla rätt vann fem Jönköpingsbor 27 984 726 kronor vardera.

─ Vilken otroligt vinstregn med fem nya mångmiljonärer i Jönköping! Det är fantastiskt roligt att fem Jönköpingsbor får dela på över 139 miljoner kronor. Med en så hög jackpot blir vinsten för respektive vinnare ändå otroligt hög, säger Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Natalie Wallin.

• Högsta vinsten till länet någonsin
Det här blir länets största vinst någonsin, och den fjärde högsta vinsten på Eurojackpot till Sverige. Andelsspelet som gjorde fem Jönköpingsbor till mångmiljonärer både skapades och såldes av City Gross i Jönköping. Butikens spelansvarige Ole Elmhov tog ut några slumpade nummer som la grunden för vinstutdelningen.

─ Det är jätteroligt. Jag gick med ett leende på läpparna på väg till jobbet i morse. Jag har gjort andelsspel i flera år och det här är det största jag har varit med om, sa Ole.

• Ovanlig nummerkombination
Den vinnande raden visade sig vara ovanligt svår att pricka in då alla fem bollar befann sig inom tio siffror. Trots att Eurojackpot har spelare i 18 länder lyckades ingen rad hamna i vinstgrupp två. Det var bara andelsspelet från Jönköping som prickade in alla rätt, och fick dessutom 4 + 2 rätt.

─ Det var ju väldigt konstiga nummer, men det var maskinen som tog ut dem och jag tittade inte ens vad det blev för siffror när jag gjorde spelet. Annars hade man ju tagit mycket mer blandade nummer, berättade Ole.

Natalie Wallin gladdes med såväl butiken som staden:
─ Det blev en svårslagen start på vinståret med fem nya mångmiljonärer i ett svep som tar hem länets högsta vinst någonsin. Det är fantastiskt roligt att flera får dela på glädjen över vinsten, avslutar vinnarkommunikatören.

Rätt rad Eurojackpot, fredag 22 januari 2021: 38 – 40 – 41 – 46 – 48

Stjärnnummer: 2 ─ 6

Taggar

Dela


1 reaktion på Fem delar på 139 miljoner kronor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *