Nyheter

Fem får döda i vargangrepp

Nyheter P4 Jönköping rapporterar att fem får har dödats, efter ett förmodat vargangrepp, i södra delen av Vaggeryds kommun under tisdagen. Uppdaterad text

Fyra får hittades i går döda och bedömningen är att en varg varit framme. Besiktning av Länsstyrelsen görs i eftermiddag.

Enligt information från Länsstyrelsen är det en tacka och tre lamm som dödats samt en tacka som är skadad i södra delen av Vaggeryds kommun och väster om E4:an.

Länsstyrelsen uppmanar tamboskapsägare i området att vidta förebyggande åtgärder som minskar risken för angrepp.

Texten uppdaterad kl 20.00: Det femte fåret, tackan som var svårt skadad, fick avlivas. Sten Johansson, besiktningsman från Länsstyrelsen, är säker på att fåren dödats av varg då betten var placerade på nacke, hals, rygg och högt i baklåret på fåren. Två tackor och tre lamm bets ihjäl.

Länsstyrelsen konstaterade i februari ett nytt vargrevir i området, som fick namnet ”Mossjön”.

Arkivbild

Taggar

Dela


7 reaktioner på Fem får döda i vargangrepp

Tala om exakt var var det hände, det är dags att utrota dem medan det går, paragraf 28

De bästa förbyggande åtgärder är att skjuta av vargen. Skulle nu vargen gå på en häst så blir det skyddsjakt på direkten, dock inte när det är någons levebröd som får..

Vargangreppen kommer närmare och närmare men det finns många bössbärare i området. Använd paragraf 28 så fort ni har minsta chans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *