Nyheter

Femtonårsjubileum på Vaggerydstvätten

Nyheter För femton år sedan startade tvätten i Vaggeryd och det firas med jippo på lördag med korvgrillning och utlottning av hemliga vinster. Är man osäker på hur man faktiskt gör så kan man få lära sig det också då Patric Fritz finns på plats.

Patric Fritz driver Vaggerydstvätten.

När jag besökte tvätten hade jag sådan rackarns tur att Patric ville visa hur det går till och jag fick köra in min bil i tvätten. Den fick först avfettning, sedan intensivt skum, högtryckstvätt, skumtvätt, sköljning, hetvax och ytbehandling. Bilen blev kanonfin och jag blev glad. Personligen är jag helt handfallen när det kommer till alla knappar, slangar och produkter men efter den här förevisningen blev jag faktiskt något klokare. Är du som jag, aningen oteknisk, så passa på att besöka Vaggerydstvätten på lördag så får ni se hur det går till.

Från början var det bröderna Patrik Fritz, Jonas Svensson och Magnus Svensson som startade anläggningen men nu är det Patric själv som äger och driver verksamheten. 

Här finns det många smarta finesser som gör bilen glänsande ren och fin. Här finns möjlighet att både dammsuga och tvätta bilen i olika steg. Tvätten är kontantlös och betalning görs genom en automat. 

Jag träffade på två herrar som är ”stadiga kunder” som Patric uttryckte sig, det var Kenneth Johansson och Bengt Flodin. De brukar åka upp hit och tvätta sina bilar här. 

– Det är bra med ett sådan här ställe här i Vaggeryd för att det är smidigt och man ska ju inte stå hemma och tvätta, säger Kenneth.

Hur många tvättar sin bil här om dagen?

– En riktigt bra dag ligger det mellan 40 och 60 bilar, då är det riktigt bra, säger Patric Fritz.

Finns det några planer på utveckling framåt?

– Ja, jag kommer inom tre år att få byta ut hela systemet. Grejerna är från 2008 så det börjar bli svårt att få tag i reservdelar, fortsätter Patric.

– Jag hoppas att vädret blir bättre än vad de säger på lördag så det kommer lite besökare, avslutar Patric Fritz.

Här betalar man sin tvätt.  [1/7]

  [2/7]

Bengt Flodin och Kenneth Johansson tvättar gärna sina bilar här.  [3/7]

  [4/7]

  [5/7]

En ren och fin bil fick jag när jag åkte därifrån.  [6/7]

Hmm, vad ska man välja?  [7/7]

Taggar

Dela


1 reaktion på Femtonårsjubileum på Vaggerydstvätten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *