Nyheter

Fenix 2 blev 7 miljoner dyrare

Nyheter Slutredovisning av projektet Fenix 2 fanns på tekniska nämndens arbetsutskott. Budgeten var på 15 miljoner kronor men det blev 22.

Fenix 2 återinvigdes för ett år sedan. Enligt slutredovisningen blev arbetet 7 miljoner dyrare än planerat

Arbetet har innehållit att avhjälpa fel och underhåll av Fenix 2 som återinvigdes för snart ett år sedan. 

Enligt tekniska nämndens arbetsutskottets sammanfattning har det varit täta byggmöten i dialog mellan inblandade parter och praktiskt har arbetet bedrivits med en öppenhet, där löpande kostnader redovisats och följts upp mot kalkylerade kostnad mellan kommunen och Gärahov Bygg. Åtgärder av bristerna inom mark låg utanför byggentreprenaden och har då åtgärdats helt på kommunens initiativ. Fenix 2 har fått ventilerade golv för att ta bort emissioner från betongplattan och allt byggmaterial som haft bakteriell påväxt har åtgärdats eller blivit utbytt. Fenix 2 har tätats och provtryckts. Tak- och markavvattning har förstärkts, byggnaden har dränerats och fasaden har fått ny fastsättning, drivning och mjukfogar. Fenix 2 har målats invändigt, undertaket har fått nya plattor och bärverket har rengjorts. 

I samband med arbetet har det gjorts underhållsarbeten och verksamhetsanpassningar som inte var med från början. 

Budget för projektet var 15 miljoner kronor men den totala kostnaden uppgick till 22 102 000 kronor, vilket då ger ett projektunderskott på 7 102 000 kronor. 

Tekniska nämnden förväntas att godkänna slutredovisningen framöver. 

Taggar

Dela


7 reaktioner på Fenix 2 blev 7 miljoner dyrare

När det gäller tekniska kontoret då finns det pengar att ge men till vården av barn och äldre då ska det sparas och dras in personal och byggnader
Vad har vi för styrande?
Kommuninvånare

Bara i Vaggeryd där styrande sover gott oavsett inpumpning utav miljoner i lokala byggföretag som får göra om/rätt….
Men rättvisa har skipats senaste tiden…

Det hjälpte inte att kommunen ” sponsrade” byggföretaget med det som borde ha varit garantirepararationer de gick överstyr ändå.

Vad är det för mening med en budget när det inte hålls? Är detta en budget som varit en firmas anbud i ett anbudsförfarande? Vilka var i så fall de andra anbuden och vilken var sannolikheten att konkurrentfirmorna skulle ha hållit sina budgetförslag? Det får ju inte bli så att en firma vinner en anbudsprocedur genom att lämna in ett orealistiskt lågt anbud och sedan i efterhand kommer och vill ha 7 miljoner till! Om det finns en massa problem som inte uppmärksammats i tid – vems fel är det då? Vem har inte undersökt behovet ordentligt? Bakterieväxt. Rengöringsbehov. Är detta professionellt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *