Nyheter

Festlig kväll i Skillingehus

Nyheter I kväll har kommunfullmäktige avslutning och pristagare tog plats för en stund sedan för att få sina utmärkelser.

Fint dukat i danssalongen

Kulturskolan spelade när borden fylldes med kvällens gäster. Idag får man vara 150 personer i danssalongen och det får Tuula Ingner (S) ledamot i kommunfullmäktige kommentera: 

– Det var 1 500 personer här och dansade när Flamingokvintetten spelade. Det var tider det! 

Tillsammans med kvällens festligheter, där kommunens alla pristagare uppmärksammas, och politiker och anställda får gåva för lång och trogen tjänst bjuds det på god mat och trevligt sällskap runt borden. 

En film visades vad som hände för 50 år sedan och den 3 november 1969 tog Åke Sköld första spadtaget till Skillingehus, som Olle Fransson var arkitekt för. Första etappen blev klar efter 1,5 år. Då innefattade Skillingehus teater, medborgarhus, restaurang och i källaren byggdes danssalong. Kopparkitteln finns inmurad i huset där mynt, foto och tidningsutklipp finns när första spadtaget gjordes. 

Den 5 mars 1971 invigdes biosalongen och det kostade 10 kronor för en biljett. Tio olika föreningar arrangerade dans i lokalen och 30 000 besökte 1971 och året därpå, 1972, var det 50 000 besökare i danssalongen… 

1974 bildades Teaterföreningen och Lill-Babs har varit på besök. Under de kommande åren var Skillingehus ett mycket väl känt dansställe. 1980 anordnades sista dansen. 

Vi kommer med fler reportage från kvällens festligheter… 

Text och foto: Henrik Skoglund och Sara Mejving

Det började med mingeldricka och mingelmat

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *