Nyheter

Festlig tillställning när pristagarna hyllades

Nyheter I danssalongen Skillingehus tog fullmäktiges ledamöter, förvaltningschefer och pristagare plats för hylla pristagare för kommunens miljövårdspris, kulturpris, tillgänglighetspris, jämställdhetspris och byggnadsvårdspriset

Många ville fota pristagarna  [1/11]

Miljövårdpris  [2/11]

Kulturpris  [3/11]

  [4/11]

  [5/11]

Prisutdelare Sverker och David från kultur- och fritid  [6/11]

  [7/11]

Byggnadvårdspris  [8/11]

Tillgänglighetspris  [9/11]

  [10/11]

Årets idrottsprestation  [11/11]

Miljövårdspriset delades ut av miljö- och byggnämndens ordförande Peter Sjöberg (M) och tilldelades Emma Adelöw i Vaggeryd för sitt engagemang med ”Ta och ge” gruppen i sociala medier. 

– Tack för utmärkelsen, idag är vi nästan 2 000 följare, konstaterar Emma som var glad att hennes arbete uppmärksammades.

Sverker Bernhardsson (C) ordförande i kultur- och fritidsnämnden delade ut Kulturpriset till Christer Glenvik som på ett framstående sätt bidragit till att sprida glädje under årtionde. 

 Maria och Anders Sundbäck, fastigheten Mölnarp Näset 1 samt Byarums pastorat tilldelades Byggnadsvårdspriset.
– Vi ska fira utmärkelsen med att ta det lite lugnt kommenterar Anders Sundbäck.
– Vi blev oerhört överraskade och väldigt glada över priset, säger Mats Bergman som är kyrkorådets ordförande i Byarums pastorat. 

Jämställdhetsutmärkelse Sophie Sagher gick till Berghems vänner.
– En tydlighet och ni är en god ambassadör för jämlikhet. Rättvisa, frihet och demokrati, ni är väl värda priset, sa Mats Oskarsson, kommunfullmäktiges ordförande, när nomineringen lästes upp. 

– Vi är stolta och tacksamma över priset, var kommentaren från Berghems vänner som har liveby i Basseberg. 

Tillgänglighetspriset delades ut för första gången och Lena Haraldsson mottog priset. Lena berättar om vad som är på gång under året:
– Vi håller på med länstipset och sedan har vi närmast om 14 dagar en fest på Tallnäs för våra medlemmar. Vi driver frågor i kommunen, bland annat handikappersättning, säger Lena Haraldsson. 

Text: Sara Mejving
Foto: Henrik Skoglund

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *