Nyheter

Finanseringsbekymmer stoppar inte inflyttning

Nyheter I fredags kom oroväckande information om Zenergy i Skillingaryd, då det blev handelsstopp av aktien, men snart blir det inflyttning vid Illern.

Snart blir det inflyttning i hus nummer ett på Läkaregatan i Skillingaryd

– Vi har en situation med långa ledtider beroende på bygglovsprocessen och huvudanledningen till vårt problem med finansieringen är att vi inte kan bygga och leverera. Vi har stora kunder, mycket material hemkommit och många medarbetare. Nu när inte beställningen inte kommit som utlovats gör att vi får problem, såklart. Vi jobbar nu med finansieringen av den här situationen och då beslöt Spotlight att de stoppar handeln av aktien och vill att vi ska redovisa hur vi gör med situationen som uppkommit, säger Olle Magnusson (VD) för Zenergy i Skillingaryd.

Är hyreslägenheterna på Illern i Skillingaryd i farozonen?

– Det ser vi inte just nu. Nu tas byggnadsställningarna bort, slutbesiktningen är på torsdag på hus nummer ett och där blir det inflyttning 1 januari. Två månader försenade tyvärr och några har, på grund av detta, tackat nej till sin reserverade lägenhet, så vi tog beslut nu om att fråga alla de 35 personerna som står i vår bostadskö om man kan tänka sig inflyttning lite tidigare då de hade tänkt inflyttning i hus nummer två och tre som blir 1 februari och 1 mars, avslutar Olle.

I hus nummer ett som är inflyttningsklart när nya året börjar innehåller nio lägenheter. Hus nummer två finns sex lägenheter och är klart för inflyttning 1 februari och sista huset med åtta lägenheter är det planerad inflyttning 2 mars.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Finanseringsbekymmer stoppar inte inflyttning

Ja, Zenergy är bra och har svarat mycket sakligt på mina frågor om inflyttning i januari, de sköter detta väldigt tillfredsställande.

Hoppas verkligen att allt ordnar sig ekonomiskt. Konceptet Zyenergy bygger på är ju perfekt när man vill ha fram snabba lösningar. Problemet är att allt går för snabbt när man hittat en bra lösning som många tror på. Det gör att ekonomin hinner inte med.

De löser finansieringen. Bara Spotlight som överdriver. Info lär komma närsomhelst. Jag tror stort på Zenergys framtid, deras erbjudande är helt rätt i tiden. Zenergy kommer överraska alla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *