Nyheter

Förbereder för Bonnadan

Nyheter På lördag blir det fartfyllt i Tofteryd när Bonnadan arrangeras för andra gången. Traktorer och redskap i alla dess former samt mycket annat

Arkivfoto

– Hembygdsföreningen kommer att visa de redskap man byggde om från häst till traktor så två olika skeden kommer att visas. Götaströms fordonshistoriska kör traktorerna och vi har redskapen, det blir nog närmare 25 gamla traktorer, berättar Kjell Boberg.

Uno Jonsson är en av lördagens eldsjälar och fanns under gårdagen i kyrkstallarna i Tofteryd för att förbereda inför kulturaktiviteten.

– Vi kommer att arrangera en parad med gamla traktorer och ombyggda före detta hästredskap. Christer Malmborg kommer att berätta om olika skeden och historien bakom redskapet och var den kommer ifrån . När traktorn kom byggde man om redskapen till att passa traktorerna och vi visar 7 – 8 redskap som är ombyggda när den ”moderna tiden” på 50-talet kom. De första redskapen efter häst är från 1800-talet och vi kommer visa en hösprätt som gjordes om att användas efter traktor bland annat, berättar Uno.

– Det är andra gången vi arrangerar bonnadan. Det är en efterdyning av ”Tofterydsdagen” och det året Tofterydsrevyn inte arrangeras gör vi den här kulturaktiviteten, avslutar Uno.

Efter veterantraktorparaden genomförs ”Bonnaruset”, både för stora och små. Fika och korvgrillning finns, stenugnsbakning, loppis, ölbryggning och kyrkstallarnas utställning samt kyrkan är öppen för alla.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *