Nyheter

Fordon långparkerar vid Båramo

Nyheter Tidigare var det bekymmer med långtidsparkerade fordon utmed Tånggatan i Skillingaryd. Nu har parkeringen flyttats till lilla parkeringsfickan utmed lokalvägen istället

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Med stöd av trafikförordningen beslutade tekniska nämnden i september månad att införa en ny lokal trafikföreskrift om förbud att parkera på Tånggatan i Skillingaryd.

Nu har problemet med långtidsparkerade fordon flyttats till andra sidan.

Mirsad, som skickat in bilder till oss, hos Smart City Bil är frustrerad. 

– Vardagar men mest under hela helger står det parkerade dragbilar vid parkeringsfickan som är utanför vår bilhall. Ibland blockeras även infartsvägen in till oss. Knappt kunderna hittar till oss. I dag stod sex bilar parkerade intill lokalvägen… 

Taggar

Dela


Läs mer

Parkeringsförbud införs på Tånggatan

13 reaktioner på Fordon långparkerar vid Båramo

Detta är väl kommunens problem att de inte kan parkera vid sina trailers vid industrin de ska till, bygg ett vilorum till dem.

På kvällarna lyser det i samtliga hyttar på dessa vita lastbilar, lyser även i lagerdelen de hyr i lokalen innanför staketet (hål i?) De bor och sover där på helgerna!

Om kommunen tillåter så mycket byggnation för logistik så måste de väl kräva att de har parkeringsmöjligheter till sina transportörer.

Jag vet att du sover, men jag vågar inte väcka dig nu, som Kent en gång sjöng. Men om man vill ha arbetstillfällen med allt vad det innebär. Se till att infrastrukturen är på plats först.

Sover de inne på lagret de hyr? Är byggndaden godkänd för det? Om inte, tar de helgvila i lastbilen som inte är lagligt?

De flesta av dessa har nog trailrar parkerade inlåsta på närliggande facilitet, där de är hårdbevakade. Hade kanske varit bra om denne tog sitt ansvar och lät dragarna stå parkerade lätt tillgängliga där.

De ska väl åka hem innan de kommer tillbaka. Annars är det väl transport av passagerare eller gods inom ett lands gränser, utfört av ett företag som är registrerat utanför detta lands gränser. Och så får man inte ha helgbilaga i hytten.

Då kan ju problemet med parkering för de anställda i kommunhuset vara fixat! En enkel sparkcykel i bagaget och ett par sparkar så är man på jobbet

Håller helt med Smart city. Dock har de lyckats ställa hytterna åt samma håll den här gången. De brukar stå åt andra hållet mot färdriktningen. Man åker runt och bötfäller de som står i färdriktningen fel i samhället och det är bra, men man låter dessa hytter stå. Jag har själv kontaktat kommunen och till svar får jag att det kan vara så i deras länder och de får inte stå någonstans längre så vart ska de ta vägen när inte problemet är löst? Svarade då att det kan väl ändå inte vara meningen att det är ok. Jo i 24 timmar fick jag till svar. Att det är en tillfällig ficka att stanna till på tar inte kommunens anställda hänsyn till.

Vad ska stackarna göra?
Hotell är för dyrt och likaså säkra parkeringar.
De är sällan ägare till sina tradare och ledningen kråver att inga extra kostnader ska uppkomma.
Och vi som konsumenter vill ju inte betala mer vardagliga kostnader.
Då måste det finnas ett skydd hur dessa östeuropeiska ska kunna ha värdigt liv.

Värdigt liv!?! Är det värdigt att stå parkerad på en p-ficka? Det finns väl andra ställen i så fall än att parkera där. Det som stör mig mest är väl att där kan man stå hur som helst på vilket håll man vill men utanför en bostad är det både hela o halva livet. Vi måste väl ändå hålla samma regler för alla i samhället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *