Nyheter

Författarna till Metallboken uppmärksammas

Nyheter Snart släpps boken om metallindustrin för försäljning. Under torsdagen samlades redaktionsgruppen i Magnisa stuga för ett tack och en förberedelseträff inför boksläppet.

Lars Erik Joakimson var med när processen började, han berättar:
– Detta är bok nummer åtta som har givits ut genom Waggeryds Museiförening och beskriver verksamheter i Vaggeryd och Götafors. Det har tagit fem år för boken att bli klar. En redaktionskommitté som Mats Bergman och Lars-Evert Eskilsson varit sammankallade i. Tillsammans med övriga författare har arbetet gått vidare och nu är boken klar och börjar säljas under Waggerydsdagen nästa lördag vid Magnisa stuga.

Under kaffestunden i Magnisa stuga fick alla författare och sponsorer varsin bok, kaffe och tårta.

Mats Bergman berättar:
– Det var Allan Ragnarsson och jag som började samtala om det här, vi har ju båda varit verksamma inom metallindustrin här i Vaggeryd och tyckte att det saknades något om metallindustrin. Den är en jätteviktig del av samhället och för samhällets utveckling. Vi startade den 3 juni 2019 med en projektgrupp, då vi hade en uppsamling med i princip alla som är med här i dag. Sedan växlade projektgruppen över i en redaktionskommitté. Sedan dök det upp skribenter lite från olika håll så det är många som har bidragit på olika sätt. Alla förtjänar ett tack och jag riskerar inte att räkna upp alla i fall jag missar någon men jag kan inte undgå att tacka Camilla Appelquist, för hon har knutit i hop det här och av allt materialet gjort en bok.

– Vi hoppas på en rusch nästa lördag och att många vill köpa den fina boken, avslutade Lars Erik Joakimson.

Lars Erik Joakimson från Waggeryds Museiförening berättar.  [1/9]

Mats Bergman en av drivkrafterna till boken.  [2/9]

Camilla Appelqvist har lyckats fint med att få i hop materialet till en bok.  [3/9]

  [4/9]

  [5/9]

  [6/9]

  [7/9]

  [8/9]

  [9/9]

Taggar

Dela


1 reaktion på Författarna till Metallboken uppmärksammas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *