Nyheter

Försenad ombyggnation – korsningen öppnar om fyra veckor

Nyheter Den 21 augusti stängdes Storgatan i Skillingaryd för trafik. Sex veckor skulle första etappen vid korsningen Artillerigatan-Storgatan ta, men det dröjer innan trafik släpps på.

Sex veckors ombyggnation blir tolv veckor. Bild Sara Mejving  [1/3]

Bild Sara Mejving  [2/3]

Bild Sara Mejving  [3/3]

LÄS MER:  I dag startar ombyggnationen av Storgatan

Den 21 augusti berättade vi att tekniska kontoret stängde av korsningen Storgatan/Artillerigatan i Skillingaryd. Det var dags för den första etappen i den efterlängtade och redan försenade ombyggnationen av Storgatan. Under avstängningen har det utförts arbeten med vatten och avlopp samt att lägga tomrör för fiber innan gatan kunde återställas. Den första etappen beräknades ta sex veckor, den skulle alltså vara färdig för två veckor sedan. När den första etappen, korsningen, var klar skulle arbetet fortsätta norrut, för att sedan avslutas vid Storgatan/Sturegatan. Hela sträckningen beräknades pågå i totalt fyra till fem månader, men det aviserades redan från början att det kan dröja fram till nästa år innan Storgatan är helt återställd. 

LÄS MER:  Trött på trafikkaos i centrum

Eftersom många läsare hör av sig, entreprenadmaskinerna har stundtals stått still och omledningen via stationen skapar irritation, tog vi i går kontakt med tekniska chefen på kommunen som meddelade att kommunen kommer ut med information under onsdagen.
Det gjorde man och på kommunens hemsida står det att ”den första delen av arbetet med vatten och dagvatten är nu avklarat och ombyggnationen fortsätter nu mot målet cirkulationsplats Storgatan/Sturegatan. Nästa vecka kommer Vattenfall byta kabelskåp och lägga kabelrör fram till parkeringsytan vid matvaruaffären och parallellt börjar tekniska kontoret återställningen av korsningen”. 

– Vi räknar med att kunna öppna upp korsningen för trafik om cirka fyra veckor, berättar tekniska förvaltningen på kommunens hemsida. 

När korsningen Storgatan/Artillerigatan är klar fortsätter återställningen av Storgatan norrut efter att fjärrvärmearbete samt arbete med elförsörjning samt kabel och fundament till gatubelysningen är klart. 

Tog längre tid än tänkt
– Arbetet med vatten och dagvatten som startade i korsningen Storgatan/Artillerigatan i augusti tog längre tid än vad vi räknade med. Det beror på oförutsedda hinder på vatten- och dagvattenledningar samt felkopplade avlopps- och dagvattenledningar på sträckan. Detta gjorde att den ombyggnationen blev mer omfattande än planerat, menar kommunen. 

Fram till jul, kanske.. 
Om vädret tillåter så kommer arbetet med Storgatan pågå fram till jul. Om inte så kan det dröja till nästa år innan gatan är helt återställd. 

Taggar

Dela


9 reaktioner på Försenad ombyggnation – korsningen öppnar om fyra veckor

Redaktionen svarar: Vi granskar alla inlägg före publicering och förbehåller oss rätten att ta bort delar eller hela kommentarer.

Sätt in fler gubbar och maskiner vid dessa trafikerade vägar och där butiker ligger så går det snabbare, kostnaden borde bli ungefär desamma då det bör gå dubbelt så snabbt.

Det går inte att försvara ett så dåligt skött arbete med alla olägenheter för kommunensinvånare. Dessutom en enorm pengarullning med personal och maskiner som producerat dåligt på den här tiden

Kan ju vara bättre om de är ute vid 7 och inte vid 8, och kanske ha en halvtimme frukost/middag istället för en timme för att sedan åka strax efter 15 för att åka tillbaka till förrådet. Ett annat bolag är ju redan igång vid 06.00 inne på Vsbo innertomt. Vaggeryds kommun och entreprenör borde kanske ska ta efter lite? I så fall skulle korsningen varit färdig redan.

En väl och behövlig investering i vårt samhälle, ett lyft.

Man kan ju hoppas att de gör cirkeln i mitten mindre än cirkulationsplatsen vid El-Agenten så inte cirkulationsplatsen blir så snäv att ta sig runt i. Mindre cirkel mindre onaturlig sväng runt, så behöver det inte genas.

Att tidsplan och budget inte håller i vanlig ordning står väl isäkert i Vaggeryds egna kommunallag under: ” 2 kap. Kommunala angelägenheter”.

Man har lärt sig. När kommunen säger en tid och timkostnad så lägger man på ett x antal veckor samt x antal hundratusentals kronor. Det borde folk lärt sig att de bli aldrig klart i tid och kostar aldrig lika som kalkylen.

Vad är det för ljushuvud som planerat fel den här gången? Är det kommunen som inte klarar sitt jobb eller är det en entreprenör? Och varför i all världen står något stilla när man redan hamnat på efterkälken?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *