Nyheter

Förslag: Trafiksäkra Valdshultsvägen

Nyheter Till kommunfullmäktige inkom ett förslag från en Skillingarydsbo där denne föreslår att hastighetsskyltarna ska flyttas västerut…

Flytta 70-skyltarna längre västerut tycker Skillingarydsbon och lämnade in ett förslag till kommunfullmäktige

I förslaget finns att läsa: 

”Jag bor intill Valdshultsvägen, precis i utkanten av västra Skillingaryd. Här expanderas det med tomter och nya hus. Det är mycket barn som rör sig här omkring och med tomter/husbyggen som kommer framöver så lär det bli fler. Jag och flera andra som bor i området diskuterar ofta Valdshultsvägen. 

Folk kör bokstavligen som idioter, lastbilar, personbilar, ja alla sorters fordon. Många använder den lilla passagen/stigen som går mellan Månsabovägen 19 och Månsabovägen 17 och över det till det nya området med tomter på andra sidan vägen. Denna lilla stig används av såväl vuxna som barn. Även om det finns en en 50-skylt väster om denna passage så är det extremt få som håller hastigheten. Det känns som det bara är en tidsfråga innan något händer och olyckan är framme. 

Flytta 50-skylten västerut, där Månsabovägen går ut på Valdshultsvägen, bygg ett övergångsställe med fartgupp, gör något bara som får folk att sakta ned och inte använda raksträckan som en rolig framsträcka att gasa på”. 

Kommunfullmäktiges ledamöter godkände förslaget och det lämnades över till tekniska nämnden för beredning, beslut och delgivning. 

Det finns en liten passage mellan två fastigheter på Månsabovägen i Skillingaryd

Taggar

Dela


9 reaktioner på Förslag: Trafiksäkra Valdshultsvägen

Detta bör prioriteras innan det händer det något allvarligt! Lösning som finns i Fredriksdal. Den är både effektiv och ”billig”.

Vaggerydsförslag 🙂 Den va kul. Heter det inte medborgarförslag.

Redaktionen svarar: Det heter numera Vaggerydsförslag (tidigare medborgarförslag).

Det var fasiken på tiden, jag har bott intill denna väg sedan begynnelsens tid och efterfrågat säkerhetsåtgärder när det gäller denna hårt trafikerade väg sedan dess. Min katt Åke fick sätta livet till på denna väg vilket hade kunnat undvikas om folk höll hastigheten (eller Åke inte gick på vägen men försök att säga det till en katt eller till de barn som bor i området). Nu hoppas vi att trafikhinder uppförs inom kort.

Åk till Fredriksdal på väg mot Nässjö.
Praktexempel på en billig och effektiv lösning.
En landsväg med 70 km/h. Precis innan samhället kommer en avsmalning och sen 40 km/h. Ryktet går att efteråt åtgärden har endast en olycka skett. Personen i fråga var berusad

Skillingaryds enda väg med fri hastighet är förhoppningsvis snart ett minne blått.
Handlar såklart inte bara om provokation och irritation för de närboende, utan snarare om säkerhet och trygghet.
Området är i ett växande stadie där en generation med flertalet skolbarn vistas, så frågan är inte OM utan snarare NÄR olyckan är framme. Då är det tyvärr för sent..
Hastighetsfrågan är ju redan igång för tätorten, så är ett lagom läge att även se över övriga vägar.

Bra förslag, finns inget att tveka på. Nu hoppas vi tekniska ha öråd inom kort och röstar ja på frågan

Bra skrivet Renn. Det området har varit drabbat av fortkörare sedan många år tillbaka. Skönt att Sveriges ”autobahn” eventuellt försvinner.

Äntligen kanske det händer något som gör det säkrare för våra barn att vistas vid denna hårt trafikerade väg. Det är ett under att det inte hänt en olycka ännu när man dagligen ser bilar, lastbilar och motorcyklar köra som idioter på denna väg.
Håller tummarna för att det görs någon åtgärd och gärna flera längs med vägen.

Flytta då den fartdämpningen som finns utanför Rönngatan för den är i vägen bilar som inte kan vänta utan kör ut framför bilar ut från Skillingaryd.
Har varit med om kö på 3-4 bilar där vilket betyder att man inte får plats utan måste backa och krångla.
Sedan lastbilstrafiken som inte inser att hindret är på deras sida utan kommer i oförändrad hastighet in mot byn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *