Nyheter

Förslaget: Sätt upp trafikljus vid skola

Nyheter I ett Vaggerydsförslag till kommunfullmäktige önskar Vaggerydsbon att trafikljus sätts upp vid Hjortsjöskolan och vid övergång till Fenix

Förslaget som kommunfullmäktiges ledamöter godkände och skickade till tekniska nämnden för beslut och delgivning var att det skulle sättas upp trafikljus/rödljus på Jönköpingsvägen i Vaggeryd. 

I förslaget finns att läsa: ”Det skulle reducera risker för barn till och från skolorna. Trots 30 kilometer i timmen vid Hjortsjöskolan så kör bilar alldeles för fort och för aggressivt i relation till att det är barn som rör sig i området och över vägen. Trafikljus hade kraftigt minskat risken för barnen att passera vägen”. Vaggerydsbon fortsätter: 

– Ser egentligen till att det behövs åtgärder på två ställen längs med Jönköpingsvägen. Både vid övergången Hjortsjöskolan samt övergång vid macken mot Fenix och förskolan Växthuset. 

Tekniska nämnden får nu förslaget för diskussion och beslut. 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Förslaget: Sätt upp trafikljus vid skola

Trafikljus vid skolorna hade vi förr.
Det var barnens favoritleksak på rasterna, att få så många fordon som möjligt att stanna.

Nu är det redan begränsat till 30 (måndag-fredag).
Sätt upp de där elektroniska skyltarna med glad el sur gubbe istället. Då ser bakomvarande bilar att den som är framför kör för fort.
Och den som får en sur gubbe får skämmas för bakomvarande.
Ögontjänare är de flesta av oss, med några få undantag.

Klokt förslag. Både i Vaggeryd och Skillingaryd är det ont om tydliga övergångsställen. Jag förstår inte hur man tänker när man hänvisar till någon modell utan vare sig tydlig skyltning eller markering i vägbanan.

Utanför Mejeriet i Skillingaryd borde det också finnas övergångsställe med upphöjning för att dämpa hastigheten som ofta är ganska höga där.
Boende på Mejeriet behöver kunna ta sig till apotek och affärer på andra sidan på ett säkert sätt.

Tack och lov bor jag i en stad där man nu ser över och rustar upp befintliga övergångsställen med upphöjning, samt tydlig skyltning.

Så Vaggeryds kommun, tänk om och överge er bristfälliga modell. En kommun med annars så mycket framåtanda borde kunna bättre vad gäller trafiksäkerheten i Vaggeryd och Skillingaryd. Det är väl investerade pengar.
Var rädda om era invånare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *