Nyheter

Framtida driften av Idrottsplatsen diskuterades

Värnamo.nu

Nyheter En viktig punkt på dagordningen när kultur- och fritidsnämnden sammanträdde handlade om Vaggeryds Idrottsplats och den framtida driften av anläggningen.

Just nu leds arbetet av en interimstyrelse. Men så kan det ju inte fortsätta att vara. Inför årsskiftet hoppas nämnden på att en ny styrelse ska träda till.
– Men vi diskuterade också rent principiellt om Waggeryds IK skulle kunna vara intresserat att återta ägande och drift, säger kultur- och fritidsnämnden ordförande Ewa Magnusson.
–  Det viktiga blir nu att få WIK med när beslutet om att förankra  den framtida driften av anläggningen ska tas.
I väntan på vad som ska hända fick föreningen Vaggeryds Idrottsplats sammanlagt 40 000 kronor ur investeringsbudgeten till inköp av ny motor samt inomhusbelysning i maskinhallen. Säkerhetsskälen vägde tungt.
Föreningen Movalla idrottsplats ville få disponera 98 000 kronor ur investeringsbudgeten till reparation och byte av bevattningssystem, som slutade fungera under sommaren, samt byte av belysning på parkeringsplatsen. Men det får vänta eftersom investeringsbudgeten för 2015 är förbrukad.
Movalla ville också ha ett mindre anslag på knappa 4 000 kronor till att avsluta renovering av dusch- och omklädningsutrymmen. Men det blev anslag. Nämnden anser att Movalla kan betala detta ur egen ficka. Dessutom har  föreningen redan fått cirka 149 000 kronor till det ändamålet.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *