Nyheter

Fridhäll firade 100 år

Nyheter I helgen var det 100-års jubileum på Fridhäll i Skiłlingaryd. Sommarhemmet byggdes av Skillingaryds Kristerliga Ungdomsförening 1923 och har allt sedan dess bjudit på ett varierat program samt god servering under somrarna. 

Ungdomsföreningen finns inte kvar längre men kopplingen fanns hela tiden till Skillingaryds Missionsförsamling som sen 21 år tillbaka driver sommarprogrammet även tillsammans med Pingstkyrkan i Skillingaryd. Jubiléet startade på lördagen med fokus på barnen. Hoppborgar, barnmöte, popcorn, sockervadd och ansiktsmålning var några av aktiviteterna som en stor skara barn i glädje aktiverade sig i. 

Kvällen fortsatte med ett missionslopp medans grillarna gick varma och glasskiosken nästan sålde slut. Som avslutning på lördagen blev det konsert med kören In the Midst i ledning av Anna-Maria Toftgård med gästartister Martina Möllås och Ola Hedén. 

På söndagen bjöds det in till en jubileumsgudstjänst och parken fylldes även denna förmiddag till en härlig gudstjänst där en kör sammansatt för dagen bjöd på sånger från en rik 100-årig kristen musikskatt. Avslutningsvis bjöds det på en rejäl tårtbuffé som sig bör när det firas 100 år. 

Foto: Kerstin Park Gunnarsson

Fridhällsparken  [1/12]

Fridhäll  [2/12]

Kören In the midst  [3/12]

Jubileumskören  [4/12]

Tigern Morris  [5/12]

Missionsloppet  [6/12]

Morris på missionsloppet  [7/12]

Klurige Göran  [8/12]

Kören In the midst  [9/12]

Klurige Göran  [10/12]

Ansiktsmålning  [11/12]

Hinderbana  [12/12]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *