Nyheter

Frikyrkorna står fast och går vidare

Nyheter Om några veckor blir det helgkonferens i Skillingaryds arena och kommunens frikyrkor är medarrangörer. Allt från barn- och ungdomsmöte till konferens för vuxna. Nu har pastorerna haft sista planeringsträffen på arenan.

Mattias från pingstkyrkan pratar med ungdomarna som kom till arenan  [1/5]

Planeringsträff med pastorerna  [2/5]

Kristina Gustafsson, Mattias Östenälv, Jakob Bjärkhed och Christer Sandén planerar  [3/5]

Från vänster; Mattias Östenälv pingstkyrkan, Andreas Grumsen pingstkyrkan i Klevshult, Nicklas Gideskog Missionskyrkan, Jakob Bjärkhed Betel, Christer Sandén pingstkyrkan, Henrik Björnell pingstkyrkan, Jesper Blom Missionsförsamlingen i Tofteryd, Jakob Svensson Åkerbygdens alliansförsamling, Kristina Gustafsson missionsförsamlingen i Vaggeryd.  [4/5]

När eleverna hade gympa på sin lektion fick pastorerna flytta en trappa upp  [5/5]

Pastorerna träffade i onsdags sim- och sporthallschefen Kent-Åke Svensson som visade planeringsgänget hur man kan sitta i lokalen, var belysningen ska vara och var det ska lysa och de avskärmningar som kan användas. En scen ska byggas, rum för förbön ska finnas. Planeringen började för mer än ett år sedan och grundplåten att stå på är från söndagsbibelskolan som arrangerades gemensamt och det blev pengar över.

Stor helgkonferens blir det och från fredag kväll där ungdomsmötet börjar i Hagshult till seminarium, konferens och barnmöte på lördagen som sedan avslutas med en gudstjänst på söndagen.

Stora dragplåstret är Cajsa Tengblad som håller i seminariumet under lördag förmiddag. Cajsa är föreläsaren som kommer från Jönköping och har skrivit många böcker om relationer.

– Konferensen är öppen för alla och vi har just teamet att man står fast vid sin tro, berättar Mattias Östenälv som är pastor i Pingstkyrkan i Skillingaryd.

– Vi räknar med att 400 personer kommer och besöker oss under konferenshelgen som vi har om tre veckor. Idag gör vi sista planeringen med arenan. Vi kommer att låna scen från Fenix. Vi arrangerar en barnhörna och vi försöker avskilja så att vi kan be för människor. Under hela konferensen är det även barnmöte i missionkyrkan. menar Mattias Östenälv.

– Spännande att göra något tillsammans. Att vi är en helhet är nödvändigt. Vi har gjort samarbete tidigare och det har fungerat bra, avslutar Jakob Svensson som är pastor i Åkerbygdens alliasförsamling.

Förutom Cajsa Tengblad medverkande även Britta Hermansson, Irene Björnell, ”Inge vidare & Inga-Lena Skenben”, Rickard Sundström och Tommy Log.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *