Nyheter

Fullt upp på Vinden i höst

Nyheter Just nu planeras det för många utställningar och evenemang på Galleri Vinden på Smedjegatan i Skillingaryd.

Först ut är det Skillingaryds Fotoklubb som har fotoutställning i två veckor med start redan nästa vecka. I slutet av september kommer konstnären Ola Dahlqvist från Sexdrega och ställer ut målningar och skulpturer. Han är välkänd, speciellt i Västergötland, där han har haft flera egna gallerier.

– Det ska bli så spännande och roligt, speciellt för att han själv har hört av sig och vill ställa ut hos oss, säger Elisabeth Ljungqvist på Galleri Vinden.

Under marknadshelgen kommer det att anordnas en lite ovanlig utställning. Då får alla som vill vara med och lämna in ett favoritföremål som man har hemma. Det kan vara egentligen vad som helst, till exempel en tavla, keramik, glas eller något helt annat.

– Den enda begränsningen vi har är att det går in genom dörren här, säger Erik Ljungqvist.

Under kulturhelgen i oktober kommer fem utställare som ställer ut glas, måleri, foto, skulptur och silver. Vilka det är får vi veta lite närmare. Under lördagskvällen blir det konsert med Lars Östvalls trio, en trio som numera består av fem ”gubbar”. De kommer att spela rockmusik från 50-70 talet. Konserten kommer att vara gratis. Under lördagskvällen kommer Thomas Sjöberg att stå och laga mat som man kan köpa. 

Samma helg har grannverksamheten Mofas Hus 20-årsjubileum. 

– Vi samarbetar också med ”Filmhuset” Visuellt Center i Strömslunds gamla lokaler och man kommer att kunna gå emellan våra lokaler under den helgen, fortsätter Elisabeth.

– Lite senare i höst blir det en föreläsning som anordnas genom Mofas Hus, så det är mycket roligt på gång i höst, avslutar Elisabeth Ljungqvist.

Taggar

Dela


1 reaktion på Fullt upp på Vinden i höst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *