Nyheter

Gammal parkeringstillåtelse upphävs

Nyheter Polismyndigheten ber tekniska nämnden att upphäva tidigare godkänd parkering på allmän platsmark

Arkivfoto

Vaggeryds kommuns tidigare medgivande till uppställning av bil på allmän platsmark upphävdes vid senaste sammanträdet med tekniska nämnden. Hänvisningen var den att nyttjande av allmän platsmark kräver polistillstånd och hindrar allmänhetens tillgång till marken.

Det är polisen som varit i kontakt med tekniska kontoret och informerat om ett ärende där Securitas har utfärdat parkeringsböter för en bil som funnits uppställd på allmän platsmark, som ligger i anslutning till en privat fastighet i Skillingaryd.

Ägaren till både bilen och boende i den privata fastigheten intill har överklagat parkeringsboten och bifogat ett skriftligt medgivande från den tidigare fastighetsägaren. Enligt medgivande, från 2004, har Vaggeryds kommun lämnat ett okej till den dåvarande fastighetsägaren rätt att nyttja mark i anslutning till fastigheten för uppställning av bil. Detta medgivande har därefter övertagits av nuvarande fastighetsägare.

– Det här är gamla synder. Det är olagligt att nyttja allmän platsmark. Det hävdades att avtalet som fanns var kopplat till fastigheten. Vi upphäver avtalet. Vid alla kvartersgator gäller 24 timmarsparkering, säger Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Gammal parkeringstillåtelse upphävs

Förstår inte vad problemet är? Parkerar man fel är det väl fel? Ska Secutitas hålla reda på om det är hederligt folk? Och om dom RÅKAR parkera fel? Man får väl p-böter i hela landet även om man RÅKAR parkera fel…Jaga bus kan dom ju göra men egentligen är det en polissak.
Förresten kan securitas kolla en del boende på Hjortsjövägen. Speciellt en som annekterat halva gångvägen med sina båtar bil och fiskeprylar. Är det ok? Otroligt att han får hålla på så…

Alla gator åker dom inte på som tillexempel vid gamla storks i skillingaryd står bilar ute på gatan och i terrängen runt ser hemskt ut och även ibland svårt att ta sej förbi.

Securitas åker runt i kommunen och bötfäller
hederligt folk som råkar parkera på kommunens
gräsplättar. Använd i stället denna resurs till att
jaga buset som skär sönder däck och klottrar. Som
vanligt prioriterar man fel saker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *