Nyheter

GBJ Bygg bygger nya mellanstadiet

Nyheter Under dagen beslutade tekniska nämnden att tilldela GBJ Bygg totalentreprenaden för Hjortsjöskolans nya mellanstadium. 

Foto: Studio Peter Bringselius

I upphandlingen som gjorts ingår det både rivning och nybyggnad av Hjortsjöskolan 4-6 i Vaggeryd. I samband med rivningen frikopplas byggnaden också från kök- och matsalsbyggnad. Den nya skolan blir 4 700 kvadratmeter. Markarbete för byggnad, ledning i mark samt markarbeten för omgivande delar i beskriven omfattning och utbredning. I uppdraget finns också återställning av arbetsområdet. Upphandlingsformen har varit ett så kallat öppet förfarande enligt lagen om offentlig upphandling. 

Totalt elva anbud inkom till upphandlingsenheten där tekniska nämnden under dagen beslutade sig för att ge GBJ Bygg kontraktet. Tekniska nämnden justerade omedelbart protokollet och vice ordförande Olof Sjöholm (C) deltog inte i handläggningen på grund av jäv. 

LÄS MER:  Så här blir nya mellanstadiet vid Hjortsjöskolan

Rivningslov och bygglov gavs under miljö- och byggnämndens sammanträde i slutet av mars månad. Budgeten för nya Hjortsjöskolans mellanstadium är beräknad till 193 miljoner kronor.

Taggar

Dela


2 reaktioner på GBJ Bygg bygger nya mellanstadiet

Glöm inte att kommunen har det juridiska ansvaret ifall det blir fel, så¨att vi slipper betala en gång till för att rätta till (Fenix 2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *