Nyheter

Gert (M) svarar Kenth (S)

Nyheter Gert Jonsson (M) "Kommer givetvis att i god ordning svara på Kenth Williamsons (s) interpellation om besluten om heltid i Kommunfullmäktige den 3 september"

Gert Jonsson (M)

Men vad jag förstår av artikeln vill Kenth ha igång en offentlig diskussion nu i sommarvärmen. Och det man kan konstatera är att det handlar om att slå in vidöppna dörrar. Inget nytt under den stekheta solen. Politiken har till uppgift att fatta beslut i ärenden. Och det beslutet om heltid togs i mars i år. Kommunstyrelsen antog då följande inriktning.

Att alla anställningar är heltid. Redan anställda medarbetare erbjuds heltidstjänster men ges möjlighet att söka tjänstledighet enligt önskemål. Fördelning av tillgänglig personal  hanteras via en resurspool. Vi tog även beslut om att anställa en projektledare för heltidsprojektet.
Tilläggas ska att Vaggeryds Kommun ligger idag på 77% procent heltid på tillsvidareanställda. Gislaveds Kommun som Kenth hänvisar till hamnade på 80% efter sitt avslutade heltidsprojekt.

När ett politiskt beslut är taget går det över i verkställighet. Enkelt utryckt så är Vad som skall göras en politisk fråga och Hur det ska göras är ett tjänstemannaansvar.

Ytterst är det Kommundirektören som leder och fördelar arbetet. För politiken handlar det nu om att följa arbetet. Vi (jag och Kenth och Ulf) har i förhandlingsdelegationen fått återkommande rapporter om hur arbetet med heltid fortskrider sedan beslutet i mars.

Vi har fått till oss att projektledare är anställd. Att handlingsplan är framtagen. Att högsta ledningsgruppen med förvaltningschefer, personalchef och ekonomichef har haft flera möten där denna fråga har hanterats. Att fackliga organisationer också fullt ut är med i arbetet med heltid.

Jag har fullt förtroende och tillit i att politiska beslut verkställs av våra tjänstemän. Hur är det med ditt förtroende Kenth? Bra om du gav signaler om att du går till val på stora ommöbleringar i tjänstemannakåren och förändringar i delegation.

Har även hänt att jag  fått kritik i att ge mig in verkställighetens områden (hur frågor) efter politiska beslut och när man försöker att vara tydlig i vart gränsen går mellan politik och tjänstemäns ansvarsområde så får man kritik även i detta.

Jag känner mig trygg och gör så gott jag kan i detta gränsland och inser naturligtvis att Kenth vill skapa gräl av ingenting. Ordspråket tomma tunnor skramlar bäst stämmer på pricken när det gäller Kenths interpellation.

Gert Jonsson
Kommunstyrelsens Ordförande Moderaterna.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Gert (M) svarar Kenth (S)

Hej!

Måste ni två älta era diskussioner här på skillingaryd.nu titt som tätt?? Är det inte bättre att ni tar dom diskussionerna på Skillingehus istället? Eller försöker ni samla poäng hur duktiga ni är! Nu innan valet! Tack för ordet

bättre att williamson vaknar upp till verkligheten! och inbte dagdrömmer! se till att han får gå ut i verkligheten och inte sitta på sitt kontor.det är dags för det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *