Nyheter

Glenn tog längsta gäddan

Nyheter Då var Västbo Sportfiskes Vårgädda 2022 till ända som denna gången gick av stapeln i sjön Linnesjön utanför Skillingaryd.

Foto: Västbo Sportfiske

Dagen började i ottan, det var lite krispigt i luften men blå himmel gav de flesta hopp om en bra dag. Men ack, så lurade vi alla blev.Vi hade nästintill årets alla väderlekar under dagen. Det växlade friskt mellan sol, lätt blåst, storm och hagel. Men som tur var uteblev regnet i alla fall.

16 tappra lag ställde upp i kampen om den ärorika segern, men bara en kunde komma segrande ut ur denna kamp.

Nytt år och nya tävlingar. Så för denna tävlingen ville vi testa på en ny start och inte den gamla ”tråkiga” vi kört på tidigare tävlingar. Alla båtar utom min då – som skulle starta dem – ställde upp sig ute på sjön. Jag stod en bit ifrån och viftade igång dem med min gröna fina handduk. Alla båtar gav fullgas iväg och susade förbi oss. De gav bra med svall så nästan kameramannen ramlade överbord.

När dagen väl var slut så hade vi ett resultat. Hos 16 lag kom 26 godkända fiskar upp. Antagligen minst lika många tyvärr under minimimåttet.

Det enda laget som lyckades fylla papperet och som då knep första plats hittar vi Team Zander Brothers med en total på 410 centimeter (94, 89, 80, 76 och 71)

Andra platsen knep Team Bottenplugg med en total på 214 centimeter (78, 68 och 68). På tredje plats kom JBM med en total på 205 centimeter (74, 70 och 61)

Vi säger stort grattis till dessa tre lag och mycket väl kämpat till er andra.

Som vanligt var det ett individuellt pris för tävlingen längsta gädda. Detta pris gick till Glenn Juthe Svensson i Team Zander Brothers med en fin gädda på 94 centimeter. Stort grattis Glenn.

Priserna till 1:an, 2:an och 3:an är förutom dom eftertraktade pokalerna, saftiga presentkort..

Som sagt så gick ju tävlingen i sjön Linnesjön utanför Skillingaryd, en av mina uppväxtsjöar. Hit cyklade man dagligen under sommarloven under grundskolan och badade och fiskade. Här i sjön har man tagit många gäddor och Abborrar under sina tidiga fiskeår. Sjön har ju ett gott bestånd av gädda abborre och gös.

Dessutom så hade vi ett bra samarbete med sjöns fiskevårdsområde som löste det så bra att tävlingsledningen kunde lösa ett gruppkort för alla deltagare för tävlingen. Fler fiskevårdsområden borde börja samarbeta med sina lokala sportfiskeföreningar. Vi hade ju dessutom ett lag med i tävlingen med tre unga lokala förmågor som placerade sig högt upp i listan, en femteplats knep de av 16 lag. Laget bestod av Liam Storck, Elias Aronsson och Kevin Andersson.

Hit lär vi komma igen och arrangera tävlingar, vem vet nästa gång kanske det blir en göstävling. Eller varför inte en abborretävling? Då hoppas vi på fler lokala lag.

Nästa tävling är Vårborren 2022 som kommer att vara i Bolmen i mitten av maj. Samlingarna kommer vi hålla i Kårehamn.

Återigen stort tack till alla som kom på våran tävling. Vi syns snart igen.

Tävlingsledningen och styrelsen i Västbo Sportfiske

Fotnot: På grund av hagel blev det inga foton på pristagarna

Taggar

Dela


6 reaktioner på Glenn tog längsta gäddan

Yes, alla gäddor som fångades släpptes tillbaka. På våra tävlingar bedriver vi enbart catch & release..

Ja, det var en ren catch&release tävling. Gäddorna fotades mot en mätbräda på och registrerades i tävlings appen. Sedan återinsattes gäddorna i sitt rätta element. Så alla simmar fortfarande i sjön.

Fiske tillsyn ansvarig Linnesjön FVO
Mikael Persson Korpihalme

Absolut, fisket vi bedriver på Västbo sportfiske är C&R. Vi skall ju fånga de igen när dom växt till sig 🎣

Det var en ganska trögfiskad tävling, men det fanns huggperioder som gav en del fisk. Temperaturen i vattnet gjorde det svårt för de flesta lagen. Linnesjön med 5 grader varmare i vattnet hade gett betydligt fler och större gäddor.

Mikael i ”Team Bottenplugg”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *