Nyheter

Godkänd och stabil ekonomisk rapport lämnades

Nyheter Vid barn- och utbildningsnämndens senaste sammanträde ses just nu ett underskott av den lägre procenten, 0,1 närmare bestämt

Ekonomirapport lämnades till politikerna i barn- och utbildningsnämnden där Marijo Corkovic (S) ordförande noterar att just nu är det ett underskott på 1,3 miljoner kronor, men…

– Vi ser att prognosen kan komma att bli ett underskott på 582 000 kronor vid årets slut, så vi är inte oroliga. 582 000 kronor betyder 0,1 procent från budgeten som är nästan 500 miljoner kronor. Vi tycker det är godkänt och stabilt. 

Avvikelser på minussidan var vid ingången av maj månad förskolan, anpassad skola, vuxenutbildning, skolskjutsar, kostverksamhet och grundskolan medan avvikelser fast på plus har konton som politisk verksamhet, gemensam administration, gymnasieskola, förskoleklass och fritidshem. 

I delårsrapporten ses den största avvikelseposten vara skolskjutsar. Förvaltningschef Per-Erik Lorentzon förklarar: 

– Det är fortsatt underskott på skolskjutsar och det är inflationskopplat. Går man back på något annat behöver man gå plus på annat. Avvikelsen som vi tror kommer bli vid årets slut är 582 000 kronor, så det är en liten avvikelse. 

När det gäller måluppfyllelse har två röda poster (reds anm; inte bra) övergått till gula poster (reds anm; bättre) och det gäller kommunfullmäktiges mål nummer två och där ingår att ”eleverna och barnen har hög måluppfyllelse” och att ”vi har en likvärdig och rättssäker verksamhet”. Gröna punkter (reds anm; godkända) är sedan tidigare att ”våra barn och elever får ta del av dynamiskt lärande”, ”verksamheten samverkar med omvärlden”, ”arbetar för att utveckla kost- och hälsovanor”, ”kompetens, professionell och engagerad personal”, ”serviceinriktad och effektiv organisation” samt ”utvecklingsinsatser bygger på vårt systematiska kvalitetsarbete”. 

Per-Erik Lorentzon tycker det är en stabil rapport.
– Vi har en särskild handlingsplan för 2024 och vi rapporterar vad vi gör för aktiviteter. Vi analyserar och gör upp många mål och det var matematikgranskningen som var central för oss som vi jobbar vidare med. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *