Nyheter

Göran samordnar hjälpande handen

Nyheter Vill du vara med och hjälpa? Matkasse till äldre, hämta receptfria läkemedel eller på annat vis stötta kommuninvånare i sårbara grupper? Nyblivna pensionären, och tidigare förvaltningschefen, Göran Svensson är länken

Arkivfoto; Göran Svensson avtackades vid kommunfullmäktiges avslutning i december

– Min uppgift är att ta emot mail och telefonsamtal från de i vår kommun som vill hjälpa till på något sätt. Det viktigaste nu är att höra av sig till mig om man vill hjälpa till med något och sedan ordnar vi resten, säger Göran Svensson.

Ett tiotal personer har redan anmält sig som vill hjälpa till på något vis.

– Min roll är nu att hålla kontakten med de här personerna som anmält sitt intresse samt att ta kontakt med de olika verksamheterna i kommunen och ta reda på om det finns behov av hjälp. Jag samordnar mina insatser tillsammans med diakonen Jennie Skarph som jobbar inom Byarums pastorat, menar Göran.

Den allmänna bedömningen Göran lämnar är att behoven av hjälp, och viljan att hjälpa till, i första hand ordnas inom ramen för de sociala nätverken och kontakter som redan finns sedan länge i samhället, det kan handla om grannar, bekanta, släktingar, föreningsmedlemmar…

– Från kommunens sida har vi ingen önskan att ändra på detta utan tvärtom att uppmuntra alla de insatser som nu görs av alla. Kommunens roll blir därför att i första hand säkerhetsställa att de personer som inte får någon hjälp kan få det och då av oss, avrundar Göran Svensson som har fått kommunens uppgift att samordna så ingen blir utan hjälp.

Taggar

Dela


1 reaktion på Göran samordnar hjälpande handen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *