Nyheter

Grannar oroade över färre parkeringsplatser

Nyheter Hälften av parkeringsplatserna vid Hjortsjöbadets parkering har blivit ställplats för husbilar. "Var ska badgästerna parkera?"

12 personbilsparkeringsplatser har blivit sex ställplatser

Tolv parkeringsplatser mot ”sjösidan” har blivit sex ställplatser för husbilar och parkeringsförbud för personbilar. En boende på Torsboområdet har kontaktat tidningen vad gäller parkeringen, de hemmagjorda skyltarna och undrar om kommunen planerat för fler parkeringar då det en varm dag parkerar uppemot 60-talet bilar vid badet.

Tekniska förvaltningen hänvisar till kultur- och fritidsförvaltningen som ansvarig för parkeringen. Den sistnämnda förvaltningen berättar att enligt det avtal som skrivits mellan arrendatorn och kommunen äger arrendatorn rätt till att disponera parkeringen som ställplats för husbilar samt även markeringarna av dessa. Inga planer på att utöka parkeringsplatserna finns i dagsläget.

Kvar för vanlig personbilparkering finns nu ett 15-tal platser

Taggar

Dela


9 reaktioner på Grannar oroade över färre parkeringsplatser

Det är väl bra med ställplatser för husbilarna.
De varma och soliga dagarna räcker ändå inte parkeringen till, utan gräsplanen utanför är nästan fullsatt av bilar. Kommunen brukar klippa gräset där som nu är högt, men det har inte blivit klippt i år.

Med allt man har med sig i en bil när den är full av ungar, leksaker, matkorg, stolar…. då ska man väl inte behöva traska ända från Fenix? Det är väl bra att campare kan ställa sin bil nära men nog kunde väl kommunen försökt att fixa nya platser till dem o inte inkräkta på oss som är gäster så ofta. Bättring kommunen!

Nä nä inte i Vaggeryd, där ska man parkera helst utanför ingången till affär och promenera från Fenix är helt uteslutet!

Inte så enkelt som du tror Stig – en varm dag blir det närmast laglöst land med bilar som parkerar hur som helst o blockerar både utfarter o annat

Det är trångt att parkera där en varm dag. Blir många som parkerar olagligt i stället och till och med på gpngvägen! Hoppas räddningstjänsten kommer fram..

Jättebra att det blir ställplats i Vaggeryd, samt nu hittar alla hit via ställplatsappen👌👌👌👍👍👍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *