Nyheter

Grannarna hittade stöldgodset

Nyheter Intill vägen mellan Åker och Nyholm återfanns gårdagsnattens stöldgods av Ålarydsborna

Fotspår syns över den nygrävda fiberkabeln  [1/3]

Intill ett hus, utmed vägen, i Ålaryd fanns delar av nattens stöldgods  [2/3]

"Man orkar inte bära dessa dunkar så hemskt långt". Strax norr om tillslagsplatsen finns dessa fyra dunkar "gömda" för senare avhämtning. En liten gran har lagts för att de ljusa dunkarna inte ska synas så väl...  [3/3]

– De ska akta sig för att komma hit. Larmet gick ute i verkstaden vid 02.00-tiden inatt och jag hann väl få på mig ett par byxor innan jag sprang ut. Gårdsbelysningen är sönder så det var mörkt, men jag hade min ficklampa med mig. När jag hör några som går i gruset bakom ladugården tänder jag ficklampan. Två män slänger ifrån sig något på betesvallen och springer mellan vedboden och ladugården och genom hagen här precis, säger Ålarydsbon när vi träffar honom under eftermiddagskaffet igår.

Mycket kaffe går det åt då byborna varit vakna sedan inbrottet. ”Vi har ingen organiserad grannsamverkan, men visst ringer vi till varandra om något händer. Ska man ha grannsamverkan måste man gå kurser och vi kan faktiskt hålla i en sådan numera”. Vilket även nattens stöldliga märkte av.

– Det tog mig inte fem minuter inatt att från sovande ställning till jag var nere hos min granne här som bor 2,5 kilometer bort. Jag tog saaben, den var den snabbaste på gårdsplanen inatt när jag fick telefonsamtalet ”Inbrott, skynda dig”. Jag visste inte vad som väntade mig, de kanske hade gjort min granne illa. 

Efter någon rundtur i byn under torsdagsförmiddagen hittade byborna stöldgodset. Inte speciellt bra gömt men väl placerat utmed den ”stora vägen” för senare upphämtning. Röjsågar, förstärkare, högtalare och dunkar med diesel. Polisen är informerad och hämtade stöldgodset under gårdagskvällen.

– Polisen var snabbt på plats hos oss inatt, det tog nog inte mer än 20 minuter, en bil från Jönköping och en från Hestra. Det var bra, det känns tryggt, även om jag var väldigt rädd här på övervåningen, säger frugan i huset som under eftermiddagskaffet satte ficklampans batteri på laddning, ifall den skulle behövas fler gånger.

Vid skolan i Ålaryd hade ligan i natt brutit upp jordkällardörren och minst fyra Ålarydsbor hade under natten haft påhälsning.

Det var igår natt stölden gjordes i Ålaryd, läs mer här

Taggar

Dela


1 reaktion på Grannarna hittade stöldgodset

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *