Nyheter

Grundskolan rankas som nästan sämst

Nyheter Lärarnas riksförbund har nu kartlagt landets grundskolor i 290 kommuner. Vaggeryds kommun hamnar på plats 285

Fyra olika parametrar finns med i undersökningen och det är lärarnas behörighet, lärarlöner, elevers resultat och undervisningskostnad per elev. Gnosjö kommuns grundskola hamnar på plats 3 av landets kommuner och Vaggeryds kommun återfinns på plats 285, uppger Sveriges Radio Jönköping. 

Fackförbundet anger att undersökningen inte ger anspråk på att vara den ultimata modellen.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Grundskolan rankas som nästan sämst

Flådigt ska det vara, villor vid vattnet, nytt stråk vid Lagan. Till vilken nytta? Inte för barnens skull i alla fall. Kommunen har fått hybris verkar det som. Sköt ert uppdrag!

Ett enda stort misslyckande! Finns ingen ursäkt eller förmildrande omständigheter, inga ”men”. Usch vad kommunen får skämmas i alla medier nu! Men framförallt, stackars alla skolelever. Det är de som förlorar mest av alla

De delmodeller som skapats är:

Undervisningskostnad per elev
Lärarlöner
Lärarbehörighet
Elevresultat
Denna undersökning skiljer sig från lärarförbundets som har fler parametrar. Det som är det intressanta är att de två första punkterna som gör att Vaggeryd hamnar långt långt ner. Lärarbehörighet o elevresultat har varit på hyfsad nivå i några år nu.
Pengar per elev är ett stort problem för en kommun. Jag själv har lämnat in två medborgarförslag om att skolpengen ska räknas in i två delar för som det är nu räknas buss in i skolpeng. Alltså detta är ganska konstigt att transport räknas in en elevs skolpeng tycker jag för det syns ju inte i statistiken. Gör om o gör rätt ni som bestämmer egen budget för skolskjutsarna och lämna skolpengen till skolan då kan jag lova att det blir bättre förutsättningar. Säg att en elev kostar en kommun 25000 per år men 7000 går till skolskjutsarna då är det väldigt fel o räkna in det i statistiken.
Lönerna är generellt lägre, jag har massor åsikter om detta men eftersom jag är anställd väljer jag att låta facket förhandla om detta.
mvh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *