Nyheter

Håkan lämnade över till Andreas

Nyheter Under veckan höll Skillingaryds Manskör sitt sextiofemte årsmöte i övningslokalen på Kvarngatan i Skillingaryd...

Andreas tar emot ordförandeklubban av Håkan

Kören har cirka 20 sångare och nästan alla var på plats på årsmötet.

Man kunde konstatera att verksamhetsåret 2023 varit ett aktivt år då inte mindre än 17 framträdanden genomförts. Förutom de stora högtiderna som Valborg/första maj, där åtta framträdanden gjordes och jul med tre framträdanden så har man också hållit med vårkonsert, besökt Skivaryd och nationaldagsfirande i både Skillingaryd och Braskabo.

För det mesta sjunger kören själva men ibland tillsammans med Gota Stream Big Band, Svenska kyrkans Kör För Alla och det händer att körens egna medlemmar står för komp och solosång.

Kören gör en särskild insats för våra äldre i kommunen då man sjungit på Furugården, Sörgården, Fridensborg, Slätten och Mejeriet. Det är alltid väldigt uppskattat, framför allt kring Valborg och jul.

Ordföranden Håkan ”Pallis” Gustafsson lämnade efter många år på posten över klubban till Andreas Ljung. Mats Ogell fortsätter att leda kören och ett särskilt tack riktades till Ingemar Blom som efter flera decennier lämnar uppdraget som fikaansvarig, intern kallat ”superintendent”.

Skillingaryds Manskör består av fyra stämmor med 3-6 sångare i varje. I den bästa av världar vore man dubbelt så många för att inte bli så sköra vid sjukdom och annan frånvaro. Ju fler sångare desto bättre klang dessutom.

Årsmötet avslutades med traditionsenlig smörgåstårta och framåt övar man för PROs pubafton i mars.

Fotnot: Har din förening haft årsmöte? Skicka in text och bild till redaktionen@skillingaryd.nu

Det 65:e årsmötet

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *