Nyheter

Håkans Fastighetsservice AB dubblar verksamheten

Nyheter 6 000 kvadratmeter nyinköpt mark och byggnaden blir 300 kvadratmeter större. Håkan och Dennis satsar.

Dennis och Håkan Johansson på Håkans Fastighetsservice AB satsar och dubblar sin yta. Den nyinköpta marken, 6 000 kvadratmeter, ses bakom.

2005 byggde Håkan Johansson sin lokal vid Båramoområdet. Då var han först att sätta spaden i jorden på den sidan Storgatan. Därefter var det lugnt i några år. I dag har området fått ny fart och mycket händer, skogen avverkas och avstyckningspinnar finns utsatta. Så även hos Johanssons på Håkans Fastighetsservice. Den, då 6 000 kvadratmeter stora fastigheten, har nu blivit 12 000 kvadratmeter.

– När tomten strax söder om oss köptes och vi skulle få nya grannar, fick vi tanken att när någon köper tomten norr om oss så är vi låsta. Vi är såklart behov av plats också. Men det trodde jag aldrig att jag skulle säga när jag byggde här 2005 och lokalerna ekade…, berättar Håkan Johansson.

Till kommunen begav sig far och son och köpet av fastigheten norr om befintlig är på 6 000 kvadratmeter blev verklighet. Mot Storgatan kommer en trädpark vara där det bara ska röjas och snyggas till. Innanför trädparken blir det en gårdsplan som strax ska få grusunderlag. På grusplanen kommer företagets entreprenadmaskiner att få plats.

– Det här gör att vi separerar vår verksamhet. Kunderna som kommer hit ska känna sig säkra då mer yta frigörs till våra kunder som oftast har en släpkärra kopplad efter sig. Vi har då också möjlighet att öka vårt utbud. Vi kommer också framöver att bygga ut vår fastighet mot norr då för att vi är fler anställda, berättar Dennis Johansson.

– Vi är lite trångbodda och när vi bygger ut vår lokal mot norr, 300 kvadratmeter. Då kommer vi att frigöra mer plats i vår butik och även kunna göra den större. Då kan vi utöka vårt sortiment och ha en bättre lagerhållning för att ge en bättre service i butiken, menar Dennis.

– När jag startade här 2002 sa jag med bestämdhet att jag inte skulle ha någon anställd. Det var någon som sa att ”vänta du ett tag, snart har du anställda”. Och företaget växte sakta fram, anställde gjorde jag och när Dennis kom in i företaget för nio år sedan, ökade allting ordentligt. Vi ser en försäljningsökning med 15 procent förra året, kommentarer Håkan Johansson.

Lokala kunder värdesätter
– Att kunna handla lokalt värdesätter invånarna. Vi ligger mitt emellan kommunens två största orter och fler inser att man inte behöver åka in till stan för att handla saker till hus och trädgård. Många som kommer in här säger ”Oj, har ni det här?”. Många av produkterna är från våra lokala samarbetspartner inom GGVV-området vilket gör att vi kan hålla schyssta priser, menar Dennis och Håkan nickar instämmande.

– Förra året när vi ökade 15 procent så är det lite ”tack vare” att folk håller sig hemma och rekommenderas att inte åka någonstans. Nu ska vi igång med grusplanen så snart som möjligt och tillbyggnaden av fastigheten blir förhoppningsvis under året. Vi ligger på en bra plats i kommunen för våra kunder, det håller jag med om, konstaterar Håkan Johansson.

Nöjda och glada. Far och son satsar.

Taggar

Dela


9 reaktioner på Håkans Fastighetsservice AB dubblar verksamheten

De dubblade sin areal och inte sin verksamhet som det står i rubriken. Verksamheten ökade med 15 procent förra året, Skillingaryd.nu 😉
Bra jobbat Håkan och Dennis! 👍

Lycka till med satsningen. Vet att ni kommer att lyckas
Med vänlig hälsning Henrik Weinerling

Tack Henrik. Tänk, nu är det snart tio år sedan vi köpte första traktorn av dig! 🙂

Härligt! Ni gör ju ett fantastiskt arbete så kul att ni expanderar!
Lycka till
Ann o Tomas

Ni är grymma!
Riktigt rolig läsning.
Så kul när företag satsar och ser framåt i dessa tider!

Grattis Håkan & Dennis!

Tack Daniel! Se till att hitta på något spännande trädgårdsprojekt nu så ses vi snart. 🙂

Stort grattis Håkan o Dennis👍 Bra jobbat av er…
Hälsningar Götaström Bil Alm

Tack Henrik, grattis själv, blir spännande att följa ert bygge! Kul att bli grannar!
Mvh//Dennis & Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *